Arabella komentáře u knih
Některé kapitoly mě nevzaly za srdce tak, jako jiné. I přes to jsem z knihy nadšená. Oceňuji styl, jakým jsou povídky napsány, čtou se samy. Bradbury má obrovskou slovní zásobu, každé zvolené slovo zapadá do věty a věty do odstavců. Je fascinující, a to se mi zároveň líbí na knize úplně nejvíce, jak je každá kapitola jiná. Při čtení kapitoly Pozemšťani jsem málem brečela smíchy, v další jsem soucítila s archeologem Spenderem a jeho rozrušením nad tím, co způsobilo lidstvo.
Bradbury nepotřeboval živé postavy k tomu, aby napsal něco dobrého, dokázal zaujmout čtenáře tím, že napsal o moderním, automatizovaném domu.
"Všiml jste si, Spendere, jak byli všichni divně zticha, dokud je Biggs nedonutil k veselici? Vypadali hezky sklesle a ustrašeně. Když se to vezme kolem a kolem, my dobře víme, že nejsme hned tak hrrr; jsme děti v hracích kalhotkách a naděláme s dětskými raketami a atomy hodně rámusu. Ale jednou bude Země to, co je dnes Mars, a pak vystřízlivíme. Je to praktické cvičení v civilizaci. Budeme se učit od Marsu. Tak se už přestaňte kabonit. Pojďte se mnou zpátky a budeme dělat, že jsme veselí."
P.S. Když v roce 2012 přistávalo na Marsu vozítko Curiosity od NASA, pojmenovali vědci na Bradburyho počest (zesnulého o pár měsíců dříve) místo přistání jako "Bradbury Landing".