Marťanská kronika přehled

Marťanská kronika
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13682/bmid_martanska-kronika-eRN-13682.jpg 4 1448 1448

Soubor povídek je kronikou osidlování Marsu pozemšťany. Popisuje první neúspěšné pokusy o přistání a navázání kontaktu, přes konflikty mezi marťany a pozemšťany, až po definitivní ovládnutí planety lidmi poté, co zničili svou předchozí planetu.

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Magnet Press (ČR)

The Martian Chronicles, 1950

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marťanská kronika. Přihlašte se a napište ho.

1Cannis
23.10.2024 3 z 5

Je to takový guláš s pěti ale čte se to celkem dobře. Od Bradburyho je určitě i kvalitnější psaní.

VerStetinova
12.08.2024 4 z 5

Jsem ráda, že jsem po této knize sáhla, ač jsem váhala (sci-fi nečtu moc často).
Je to hodně mrazivý, když si uvědomíme, kdy kniha vznikala a kde jsme teď...
Některý povídky totálně excelentní, některý samozřejmě slabší.
Ale můžu jen doporučit.

_jukL
06.08.2024 5 z 5

Sice sbírka povídek bez jednotně uceleného děje, ale jakoby přesně tohle Bradbury potřeboval k tomu, aby se vypořádal s širokým spektrem témat a myšlenek. Od fantaskního marťanského světa, přes lačnou kolonizaci a její dopad na obyvatele Marsu až po dystopii martskou (tedy již druhou), pozemskou a úsvit nových časů v závěru. A právě podoba povídek dává celé struktuře patřičný detail. S nezodpovězenou otázkou, zda máme čekat posun k lepšímu, či jen opakování předchozího. Mě osobně Bradbury svým zasněným stylem velmi baví, tématicky je stále aktuální a nadčasový.

10 nejprodávanějších eknih (duben)

04.05.2018

Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017

Kniha Marťanská kronika v seznamech