ardeas komentáře u knih
Som asi jedna z menšiny, ktorej idú tie fakt náhle zvraty trosku na nervy :) Doslova sa topím v tejto knihe, v pocite, ze na kazdej ďalšej strane bude zas celý svet hore nohami... Ak máte radi neutíchajúcu akciu, je to pre vas ako stvorené. Mne to uz v 3 knihe začína pripadať otravné. Plus tie všetky konšpiračné pochody Katy... neraz som to proste musela preskočiť. Mam radšej keď si môžem domyslieť niečo z faktov a deja sama, ako keď autor mysli za mňa...
So začiatkom knihy som mala dosť problém sa zacitat... potom sa to v celku rozbehlo, to ma bavilo. Hudbu som nepočúvala, ale oceňujem nápad od autorky.
No čo mi zabilo celý dojem z knihy bol ten presladeny, ZBYTOČNÝ EPILOG. Kniha mala skončiť 32.kapitolou,zvyšok bol balast, ktorý nič nepridal... a to som už čítala len priamu reč, ak je tam niečo podstatné... nebolo. To kam to viedlo, vyplynulo z príbehu, mam radšej keď si dovetky mozem domyslieť sama a nepotrebujem návod od autorky alebo ako to nazvať, aby mi potvrdila to čo viem. Myslela som ze si tým chcela nadbehnut na pokračovanie ale dalsia kniha je o niekom inom... takze kniha je "fajn" ale patrí u mňa do šuplíka raz a dost :)
Nemôžem si pomôcť, ale... snad je to tým, ze je to pre mladsie ročníky :) ale Lia mi prisla ako hrozna naivka. Plus ťažkopádny strih deja... nešlo to tak rezky, vlieklo sa to často az som bola frustrovana.Mam radsej knihy, kde sa veci deju tzv. samospadom... ani si neuvedomite a mate zrazu docitane. Tu mi to prislo ze autorka zamerne zdržuje a to mi nedoprialo az taky dobry dojem. Uvidime ako to bude s ďalšími dielmi.
z tejto série som uz čítala lepsie, stale len priemer ale xcora som vzdy mala rada ;D
na mna je ten holywood az moc detinsky, nemozem si pomôcť, hrozne to prehlusuje dojem
Pre vekovu kategóriu do 16r. Nad to neskusajte :D Jednym slovom nuda. Dej je uplakany, bez rytmu, zdĺhavý a nijak negraduje. Len si tak kraca, ako ked idem do obchodu, nakupim co mi treba a idem domov. Ziadny zasadny zvrat co by chytil za srdce.
Zo začiatku som mala veľký problém sa začítať, no potom sa to poddalo. Nemôžem si pomôcť, ale táto kniha mi príde ako kombinácia Divergencie a Hier o život. Niečo z toho, niečo z tamtoho a plus faktor absolútnej nevedomosti, o čo vlastne ide.
Ale má to niečo do seba. Knihy čítam skôr ako filmy, takže s týmto nemám problém, ale stále mám pocit, že je niečo zle. Môžno je to štýlom, aký zvolil autor, ale niečo tomu chýba. Som zvedavá ako sa to rozuzlí. Tento komentár píšem už po prečítaní 2 knihy, takže v trojke už sa hádam aj niečo dozviem, na čo to všetko bolo dobré :D
P.S.: sorry za "niečo", akosi som ho veľakrát použila v priebehu 1 komentára :DD
O proti prvej knihe, ale to býva takmer vždy tak, ked sa jedná o trilogiu, je to dosť veľká analógia. Už nie su zatvorený v labyrinte, ale v podstate sa tak stále deje niečo, čo im robí zle. Keďže stále mi nie je známy celkový zámer, nemala by som to odsudzovať, ale popravde mi táto nevedomosť sa niekam posunúť a dozvedieť sa viac išla poriadne na nervy. Partia Newt, Minho a Thomas je super, mám ich rada, no celkovo je to málo. Vidím to skôr na slabý priemer. Uvidíme čo vystrúha posledná kniha :)
Na to, že sa jedná o spin-off sériu, musím povedať, že som čakala niečo lepšie. Nie je to zlá kniha, príbeh je fajn, ale kým som sa začítala, to hodne dlho trvalo. Celý ten "rituál" prijatia bol hrozne dlhý. Popravde ma to začalo brať až od polky. Po čase určite siahnem po pokračovaní.
Tak troška ľutujem, že som neskončila pri predošlom diele ako som pôvodne zamýšľala. Ten pocit, že tam to malo skončiť ma neopúšťa a asi ani neopustí.
Na to, čo všetko sa tam zomlelo, je rozsah adekvátny, ale vedľajšie dejové linky ma pomerne dosť štvali. Taký Assail a Sola či Layla a Xcor, tí mi tam prišli úplne zbytoční. Nijak výrazne nezasahovali do deja, len sa viezli popri na časovej linke. Trez, to je iné, ale ten pôvodný vesmír BČD sa rozšíril o veci mimo, že už to stráca na sile.
Hlavná dejová linka s Wrathom a Beth, tak musím povedať, že to sa zo začiatku vlieklo a eskalácia na záver mala konečne hodnotu predošlých kníh.
Celkovo je tá kniha u mňa priemer z dôvodu rozsahu a jeho nepomeru deja. Popravde 3/5 knihy by som vedela zhrnúť do pár viet a o nič by sa neprišlo. Zvyšok už mal "šťavu" a čítalo sa to veľmi dobre. Príde mi, že sama autorka už stráca dych a nevie si rady s vlastnými problémami, ktoré vystavala. Veľká škoda.
Asi časom môžno opäť siahnem po ďalších knihách, ale skôr sa presuniem na spin-off sériu, prípadne začnem čítať sériu od začiatku po Quina, kde to malo podľa mňa skončiť. Už by aj autorka mala vedieť, kedy prestať...
No páni, už dlho ma nejaká séria nedostala. Fakt mi bude tento svet chýbať. Veľmi pekne podané, dej ide skvelým tempom odbúda, i keď v trojke je to oveľa svižnejšie ako v druhom diely, kde sa časové linky June a Daya odohrávajú vedľa seba a tam to troška mrzlo, tu to bežalo podľa mojich predstáv.
Stále rozmýšľam, aké to má negatíva, na tie dôjde až s odstupom času ako pri sérii Divergencia, keď sa mi to rozloží časom v hlave a preberiem si to z každej strany, no napriek tomu, píšem tento komentár takmer hneď po dočítaní, takže mám to úplne čerstvé a preto ich nejako neviem nájsť. Je to silný príbeh, veľa politiky, veľa predpokladov, veľa vecí, nad čím sa hlavní hrdinovia zamýšľajú a uvažujú, kde pri iných knihách ma tieto zamyslenia často rozčuľujú, tu ich kvitujem :)
Po posledných stránkach ma troška mrzí, že nie je vydaná posledná novela, kde je príbeh v štýle "a čo bolo potom", na ktorú si brúsim pazúriky :) Ale sériu, napriek tomu nedostatku s "vekom" predstaviteľov, jednoznačne odporúčam.
Tak aby bolo hneď na začiatku jasné, Katy má divný charakter. Na to, ako sa opisuje a pokladá za tvrďáčku, tak je samá mäkota. Vážne. Luke jej to stále opakuje. Vždy verí v to "dobré" a aj sa podľa toho správa. To, že si vie zakričať, ešte neznamená nič.
Celkovo je to biznis román s prídavkom erotiky. Nič nové, čo by som už nečítala. Luke, ktorý má dobre spracovaný charakter, je nosným prvkom, ku ktorému poopierali ostatné postavy.
Toto som si chcela prečítať už dlhšie, ale je to suchý odvar v rámci "démonických sfér". Časom určite pôjdem aj do ďalších dielov, lebo nemám rada rozčítané série, ale tento prvý ma nenadchol až tak, aby som čapla hneď po ďalšej. Chcelo by to viac švihu a troška možno výraznejší prvok, ktorým by som si príbeh zapísala do pamäte.
Veľké finále - voilá - pekný záver celej série. Niektoré knihy ma bavili menej, iné viac, ale celkovo je to parádne puzzle, kde na konci si uvedomíte ako to všetko dobre do seba zapadá, každá z jednotlivých častí do celkového príbehu. V tomto je autorka fakt dobrá a vie sa pohrať aj vedľajšími postavami. No preto, že už som od nej niečo čítala, asi pri tretej knihe som začala šípiť záver, ktorý pre mňa nebol až takým šokom, ale i tak, dobre napísané. Na VA a jej spin-off sa to žiaľ nerabe :)
Kúpila som to doslova z recesie synovi a čítali sme ju pred spaním. Musím povedať, že to bolo super. Bryndzovníci sú super :D
Plne súhlasím s Lindou3166, je to des. Síce z toho plynie ponaučenie, že byť radodajkou sa nevypláca, ale to vie snáď každá, či je to celkom zbytočná kniha.
Ňo :) mierne naivné viac, ako by to malo byť, ale inak to bolo uhrané dobre. Kniha sa čítala sama, takže to hovorí dosť veľa. Opät plus fakt, že je písaná striedajúcim sa pohľadom, ale tu musím poznamenať mínus, že na začiatku boli pohľady na jednu situáciu dvakrát, to nemám rada, lebo dej to veľmi neposúva. Inak je to pre mňa také troška osviežujúce, mám rada knihy točiace sa okolo hudby, toto je prvá kde sa dej odohráva počas súťaže, preto je to niečo iné. Dobrá oddychovka.
Trocha bláznivé a teatrálne, ale veľké plus za to, že Lola má dvoch tatkov. Na rozdiel od jednotky, táto kniha mi príde viac naivná a nemôžem povedať, že má tak dobre zvládnuté dialógy ako predošlá, lebo popravde - nedá sa to porovnať :( čo je u mňa veľké mínus. Inak je to veľmi dobrý priemer ako vyšitý z YA žánru.
Dobrý námet, zlé podanie. Pax a jeho stránka sa mi páčila. Dej plynul dobre, ale chýbala mi tam dravosť a hlavne, prirodzenosť - autorka zásadné indície posadila do deja tak okato, že na mňa priam kričali. Hneď z kraja - nočné mory, Jill, návšteva rodičovského domu... atď. A preto je to pre mňa priemerná kniha. Zvyčajne ako čitateľ sa zamýšľam ktorá z vecí čo sa stala bude neskôr podstatným prvkom, lebo ich je viac. Tu to je tak jednoznačné, že ani rozmýšľať nemusím a nedostáva sa mi tak ani prvku prekvapenia, ani priestoru pre vlastnú fantáziu. Škoda.
Dobré, ale nie až tak ako jednotka. Tu sa toho veľa rozuzlilo, len tie myšlienkové pochody Blair boli na môj vkus až prehnané, čím som si voči nej nemohla vytvoriť dostatočné sympatie. To, že sa striedal pohľad jej a Rusha bolo u mňa vítané. Záver,ako úplný záver, tak to naškrtlo len fakt, že autorka má v pláne napísať ďalší diel, ale nejako nemám potrebu aby to pokračovalo. Jasne, kuknem sa na knihu, ale mám už teraz pocit, že budem asi preskakovať pasáže, aby už bol koniec. Toť len môj pocit, uvidíme :)