ardeas Online ardeas komentáře u knih

První První Kiera Cass

Dlhá tiráda, ale záver bol zaujímavý. Inak autorka ubrala z hojdačkového omieľania, ale to viem trocha opomenúť, nakoľko už toho nebolo tak veľa, ako v druhej knihe.

Celkovo séria zaujímavé, ale na tie chvály, čo som o nej počula je len priemer. Je mi to už hlúpe písať, lebo v hodnoteniach to používam často, žiaľ je tomu aj tu tak - menej je viac a tu bolo tých omáčok veľa. Brzdili dej a pre mňa to nemalo žiaľ ten správny spád.

23.07.2017 3 z 5

Navždy s tebou Navždy s tebou Laurelin Paige

Záver bol ako som predpokladala. Vyvrcholenie ma nijako nechytilo, nakoľko je vo všetkých knihách až priveľa myšlienkových pochodov, málo dialógov, ktoré by neboli ako z ohratej platne.
Zhrnutie trilógie: Som trochu sklamaná, na to ako to začalo, sexuálne opisy a myšlienkové pochody do veľkej miery brzdili vývoj deja. Vyškrtnúť ich, bola by to celkom fajn jedna kniha. Taktiež musím podotknúť, že dej sa odohrával v pomerne kratšom časovom úseku, pre ktorý delenie na tri knihy je fakt zbytočné. Dalo sa s tým vyhrať aj lepšie. Takto v rámci žánru je to pre mňa len priemer.

19.05.2017 3 z 5

Nalezená v tobě Nalezená v tobě Laurelin Paige

V pokračovaní som uzrela celú pravdu, napriek tomu som si prečítala aj tretí diel, ale už od polky tejto som žiaľ vedela, ako to skončí.

19.05.2017 3 z 5

Sirota z Knowlu Sirota z Knowlu Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Túto knihu som dostala asi rok po tom, keď mi umrel otec. Dlho mi stála na poličke, lebo mi prišlo dosť morbídne ju čítať, už len kvôli názvu. Nakoniec som si ju celkom obľúbila.

15.05.2017 3 z 5

Největší obchodník na světě Největší obchodník na světě Og Mandino

Objavila som ju pred vyše 10timi rokmi u brata v knihovni. Odvtedy som ju kúpila takmer každému. Jasne, je to motivačná kniha, ale štýlom je podaná tak, že Vás nenúti sa priamo zamýšľať niečo vo svojom živote meniť, ale vlúdi sa do podvedomia. Veľmi príjemné a tohto autora obdivujem, že to vie tak podať.

10.05.2017 5 z 5

Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

K tejto knihe som sa dostala, keď som mala obrovskú krízu a nebola ďaleko od vyhorenia. Sama neznášam tieto motivačné knihy, je mi to proti srsti čítať omáčky o polievkách pre dušu, ale táto! je podaná štýlom, akým by mali byť písané, takže mi to veľmi pomohlo. Odporúčam!!!

10.05.2017 5 z 5

Ukaž, co děláš! Ukaž, co děláš! Austin Kleon

Pre úplne začínajúcich ludí, ja som sa k tejto knihe dostala po čase, takže nič prekvapivé mi nedala, ale môžem ju odporučiť.

10.05.2017 3 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Hm... toto si myslím, že je určené buď vyššej vekovej kategórii od 35 a viac, alebo to bolo hrozne upäté. Nepoznám chlapa, ktorý je tak uzavretý a zároveň nie je agresívne pasívny. Každý si niečo niečím kompenzuje, ale tu sa toho ujala autorka dosť plytko. A tiež nemôžem opomenúť, že zápletka bola až príliš jednoduchá na tých vyše 300 strán sa fakticky nič zásadné nedialo, nikam sa to nepohlo, nehovoriac o tom, že to takmer nemalo iskru. Škoda

09.05.2017 2 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Lepší ako jednotka, ale stále taký slabší priemer. Scéna keď sa všetci stretli v kancelárii po tom prvom článku v novinách bola top. Finále celú knihu zabilo. Bolo to až príliš suché.

07.05.2017 3 z 5

Hrdina Hrdina Samantha Young

Na túto autorku som dosť často naráža a túto knihu som od nej čítala ako prvú. Musím povedať, že aj napriek faktu, že som ju prečítala za necelý deň, tá zápletka bol tak trocha prefabulovaná a pritiahnutá za vlasy. Neohúri, ale ako oddychovka postačí.

06.05.2017 3 z 5

Daleko od hlučícího davu Daleko od hlučícího davu Thomas Hardy

Krásna kniha, ale opisy prostredia ma trocha frustrovali, lebo brzdili dej, no i tak, jedna z mojich naj. A až sa hanbím, že to píšem, ale film (z r.2015) bol v tomto lepší, než kniha. A toto sa mi zatiaľ nestalo, ale tak to vnímam :)

05.05.2017 4 z 5

Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Túto trilógiu som zhltla takpovediac hned za pár dní, jediné čo ma rozčuľovalo, bola postava Henryho, ktorý neviem prečo, jeho charakter mi bol ako tŕň v oku.

30.04.2017 4 z 5