Kraď jako umělec přehled

Kraď jako umělec
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138173/bmid_krad-jako-umelec-7JP-138173.jpg 4 452 452

Umělec Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost v jakékoli oblasti tvorby je v digitální době nedosažitelný cíl. Vše, co vytvoříme, je produktem naší zkušenosti, a naše zkušenost je souhrn všeho, co prošlo našimi geny a smysly. Je nutné se s tím smířit. Tvorba už bude VŽDY krádež. Teď jde o to, jak krást (tvořit) se ctí: tedy tak, abychom navzdory všem výpůjčkám přinesli něco nového a měli z výsledků naší práce radost.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil

Steal Like an Artist - 10 Things Nobody Told You About Being Creative, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kraď jako umělec. Přihlašte se a napište ho.

Syllvanium
16.08.2024 3 z 5

Útlá knížka, kterou jsem zběžně prolistovala před více než dekádou u kamarádky doma, a na kterou dnes náhodně došla řeč. Vzpomínám si, že tehdy na mě působila neskutečně originálně a úderně a měla jsem pocit, že mi změnila život.
Dnes už jsem moudřejší a vím, že knížka není ničím originální, ani nepřináší žádné převratné informace, které vám od základu změní život, ale pomáhá nám uvědomit si, co už stejně dávno víme - každý námět, na který pomyslíš, už tu někdy byl a někdo ho použil; nesnaž se přijít s něčím extrémně unikátním, protože nic takového neexistuje. Záleží na originálním pohledu na již existující námět, na přístupu a zpracování. Záleží na tvorbě samotné.

Hodně obrázků a citátů, málo souvislého textu. Nejde o nic hlubokého, ale přesto může přinést něco užitečného. Třeba inspiraci, nebo odvahu s něčím pohnout. A třeba - tak jako v mém případě - vás donutí uklidit si dílnu, aby jednou ten epický "budoucí projekt" mohl začít bez překážek, a to je taky fajn.

brunettlibrary
03.04.2024 3 z 5

Kniha má jednu velkou myšlenku a ta je napsaná v názvu celé knihy. Přišlo mi, že autor se snaží tuhle myšlenku rozvést někdy i přes vtipnou notu, ale stejně už neřekl nic zajímavého. Což je škoda, ovšem stále si myslím, že má potenciál nám něco málo (nebo více) předat.

gabriela8704
01.03.2024 4 z 5

Jiný úhel pohledu na život i umění. Jen kéž by ta kniha po tisku tak nesmrdela. Ten bolehlav hlavy jí zbytečně snižuje body. Jinak je to dobré čtení.

Kniha Kraď jako umělec v seznamech

tvořivost, kreativita

Austin Kleon