Arev122 komentáře u knih
Docela dobrodružně a románově zpracovaný příběh známého kronikář e Václava Hájka z Libočan. V románu je zajímavě popsán život v 16.století, spolu s tehdejší politikou, ale i soukromý život V.Hájka z Libočan.
Románově zpracovaný život trochu podivínského, nesmělého a nešťastného člověka. Na základě svých proprockých snů, kde se jeho malá dcerka utopí, odjíždí přes celou Ameriku a při tom doufá, že se sen nevyplní. Jeho život je plný váhání a nejistoty, ale i hodně lásky a naděje.
Po pomalejším začátku se stal děj románu velmi napínavý, měl spád, napětí.
Hezká oddechová kniha- dobrodružný děj má spád, napětí, trochu historie. A při tom všem je zcela zřejmé, kdo vyhraje.
Nějak jsem se nemohla do příběhu začíst, děj mě připadal zdlouhavý a občas jsem se v něm ztrácela. Ale druhá polovina románu s prolínáním života tajuplného autora Juliána byla napínavá, téměř detektivní
Pěkné pohodové čtení plné tajemství, napětí a s trochou romantiky.
Pohodový postkatastrofický román, příběh viděný očima teenagera - po katastrofě je uvězněna skupinka 14 dětí různého věku, výchovy,povahy a i náboženství v suprmarketu. Děj je plný zvratů a událostí a kniha nutí pokračovat ve čtení.
Zajímavé čtení , příběh hezky popisuje podmořské potápění, zápletku tvoří nalezení části pokladu ze staré lodi + mafiáni, co chtějí "jiný" poklad. Děj má spád a čte se jedním dechem.
Tak mě tato útla knížka dost zklamala, vůbec mě nevtahla do děje. V příběhu je příliš zidealizovan vztah mezi původními obyvateli Kanady - indiány a křesťanskými misionáři.
Velmi hezky zpracovaný román, kde popis nádherné, ale liduprázdné a mnohdy nehostinné krajiny severního Norska je propojen s dobrodružnou výpravou mladých studentů. Všichni musí překonávat útrapy drsné tunrdry s mračny komárů, ale hlavní hrdina Alfréd musí překonat i sám sebe ,svoji nejistotu a připustit si , že sice nesplnil očekávání matky a profesora, ale přesto nezklamal.
Fiktivní románové zpracování života téměř neznámé bojovnice proti otrokářství a za alespoň minimální emancipaci žen v Americe v 19.století mě zaujal, že jsem si vygooglovala skutečné informace o hrdince této knihy.
Kniha je psána v krátkých kapitolách , kde se střídá pohled na život bělošky Sarah a černé otrokyně. Mě se příběh líbil.
Kniha se mi líbila, jednak zajímave líčí přechod životního stylu chlapce narozeného indické matce a Angličana v Indii po přestěhování do Anglie,kde dospívá v muže a v druhé části popisuje nelehký život lidí v Indii.
Romantické čtení ze zajímavého prostředí podmořskeho potápění okořeněné dobrodružnou zápletkou. Mě se to v tomto vánoční shonu četlo hezky.
Napínavé od začátku až do konce.
Psáno ze dvou pohledů-pohledu psychopata, kde je vidět jeho nevzdělanost a citová prázdnota a z pohledu citlivé a inteligentní dívky.
Zajímavě a románově zpracovaná historie a osudy rodiny Jana Keplera, zejména život jeho matky, nařčené z čarodějnictví
Románové zpracování vysadku padákem mladé a životem nezkušené ženy co by špiónky ve fašistické Francii.
Příběh se mi líbil, měl spád a napínavý děj, líbí se mi romány v několika časových linií. Je dobře popsáno, co dovede s člověkem udělat psychologický nátlak v nějaké komunitě, ale trochu moc je románově zpracován útěk z této komunity vysoko v horách Nepálu.
Zajímavě napsaná detektivka, kde napínavý děj v současnosti je vyústěním hrůzného života jenoho jedince v minulých desetiletích.
Na knihu jsme se těšila, ale hodně mě zklamala. Příběh je jen slabší trochu duchařský průměr: mladá osiřelá dívka zdědí starý osamělý dům a musí se vypořádat s jeho temnou minulostí.
Knižka je psána před padesáti lety a to se projevilo i v linii psaní. Mě bohužel román zklamal, zejména ty zvláštní náhody( záchrana zvířat, zdroje různého materiálu, soběstační lidé) . Naopak je velice dobře popsáno chování a změna charakteru přeživších lidí , včetně postoje církve.