Ashi komentáře u knih
Nádherná knížka o hlubším smyslu bojových umení. Autor popisuje duchovní stránku, kterou bojová umění obsahují. Kniha je hodně odborná, ale pro mě byla naprosto úžasná. Je zde třeba popis cesty - jak příspívá bojové umnění ke zklidnění mysli. že se pohybem kultivuje i mysl.
Netradiční kniha popisující rozdíly ve vnímání obchodování v USA a asijských zemích. Autor popisuje jak vedl síť hotelů a na svých rozhodnutích demonstruje rozdíly v uvažování mezi západem a východem. Pomáhá si připodobněním ke stolní hře GO - asijský model a šachám - západní model myšlení.
Tato kniha pro mě byla překvapením. Nádherně přehledné recepty. V době kdy mě smoothie bavily byly recepty super. Nápoje co jsem zkoušela byly chutné a nebylo třeba recepty upravovat.
Na motivy knihy vzniklo výborné divadelní představení. Kniha přibližuje zajímavé rozdíly mezi mužem a ženou, pěkne přehledně. příjemné oddechové čtení, ale okamžitě jsem všechno zapomněla.
Jednoznačně nejpřehlednější kniha, kde jsou všechny informace ohledně techniky focení. Knih jsem četla více, ale tato je opravdovou biblí. Je zde nejpodrobnější popis funkce zrcadlovky - to jinde nebývá, kapitoly jsou členěny podle okruhů a každé téma je pak rozebíráno na dvoustravě. Nevýhodou snad je jen, že je kniha obří a nikam se nevejde - menší formát a více stran by byl lepší. I vydání z roku 2013 je stále aktuální (dokonce se tam už zmińují dnes populární bezrcadla).
Krásná kniha se zajímavými prvky jako dopisy, kusy látky atd.
Nádherná černobílá fotopublikace o růstu lvíčka k dospělosti.
Přehledně sepsané základní výjevy ve snech - jejich význam. Jeden čas jsem si hledala významy často. Pobavilo to.
Kniha je psaná trochu nezáživně, ale domnívám se, že obsahuje všechno, co je k běhu potřeba. Četla jsem i knihu "Běhání pro nechápavé", které je psané daleko zajímavěji, ale prolíná se do ní americký hype styl. Oproti tomu je tato kniha "serioznější". Souhlasím s ní.
Příběh nesouvisející s hlavním příběhem triologie Drakie. Setkáváme se tu však s kamarádkou Azurkou z Drakie. Oddechové příjemné čtení. Děj však není nikterak posouvací, spíše prázdninový život, běžné zápletky - hezcí kluci atd.
Kniha Drakie je můj miláček. Naprosto jsem se do ní vžila. Prožívala jsem naplno každý zvrat a chvílema nedýchala napětím. A to musím říct, že jsem jí nečetla v teen věku, ale později. Musela jsem si jí pořídit v papírové podobě - protože jsem ji četla elektronicky a jako jednu zmála jsem ji opravdu chtěla držet v ruce. Hodně mě inspirovala. Je pravda, že příběh je hodně emoční - kdy hlavní hrdinka řeší lásku k lovci, ale okolo se děje spoustu jiných věcí, že to vlastně není jen o láskové linii.
Celá triologie je čtivá. Informace o jiných planetách atd. jsou pro někoho už hůře uchopitelné. Triologii doporučuji přečíst, ale se všemi názory se rozhodně nestotožnuji.
Lehké čtení, které ovšem nezaujme a brzo kniha zapadne v kupě jiných.
Přiznám se, že jsem knihu nedočetla, ale informace v ní byly zajímavé a popsané vědecky. Souhlasím s tím, že to, co se nám líbí je ovlivněno kulturou. Forma mi přišla však celkem nečtivá a hůř stravitelná.
Kniha se mi líbila, v té době jsem přečetla několik knih o reiki a tato byla jedna z nejpozitivnějších.
Výcvik psa popsán tak, aby ho to bavilo. Čtením této knihy jsem si uvědomila, že vlastně nemám nemožného psa, ale naprosto normálního a problémy popsané v této knize vlastně nemám. Výcvikové metody jsou tak specifické pro opravdu nemožné psy, na běžné psy stačí běžné metody.
Nemám ráda scifi, ale zajímal mě příběh této hlavní hrdinky. Příběh se mi líbil, i když je vlastně docela smutný, depresivní a děsivý. Přesně tak - více by mě zajímal samotný výcvik Novy.
Více mě bavila druhá kniha autorky o posmrtném životě, tato již méně. Každopádně běžná kniha o andělech, koho zajímá tato tématika kniha ujde. Chvílema jsme ji však chtěla odložit, nakonec jsem ji dočetla. Dala by se shrnout větou "Koukejte kolem sebe a když s ebudete snažit uvidíte anděly."
Velice pozitivní autor. V knize prolíná svůj život s názory a zážitky. Některé myšlenky jsou poměrně netradiční. Každopádně velice hezká motivační kniha, která přiměje k zamyšlení. Autora jsem slyšela mluvit i naživo a má úžasný styl komunikace. Autor v knize popisuje svůj život a zážitky - třeba to jak ho ovlivnilo, že je jeden z mála lidí tmavé pleti v České republice, jak ho ovlivnila výchova zde, ale i Africké kořeny.