Augiee

Když jsem knížku zpočátku prolistovala, zděsilo mě, že nenacházím žádnou přímou řeč a říkala jsem si, jak se mi bude kniha číst. Nakonec mě styl Jakuby Katalpy tak pohltil, že mi absence přímé řeči vůbec nevadí. Naopak, děj se rychle a příjemně táhl, příběh byl neuvěřitelně osobní a dojemný. Velmi doporučuji!

Knížku jsem četla už 4x a pořád s radostí. Zmiňovaná knížečka je velmi zajímavá a čtivá. Jeho nové knihy mám v plánu číst, ale zatím se soustředím na knížku ,,Jih proti Severu".
Takže jen doporučuji.!

Kniha byla dějově velmi obsáhlá, ale přišlo mi, že nějaké pasáže byly rozsáhlé a vlastně trochu o ničem. Stingovy části mě bavily i nebavily, spíše jsem se chtěla dozvědět o Sophii a Nathanovi. Vyprávění, kde Sophie líčí co zažila byla pro mě nejvíce fascinující. Konec knihy... no, trochu jsem to čekala a velmi ji chápu.
Knihu bych asi po druhé nepřečetla ale budu na ni vzpomínat velmi ráda a přinesla mi toho hodně.

John Irving je prostě borec. Opravdu netuším, jak tohle někdo dokázal vymyslet, opravdu ne. Možná Pravidla mošťárny se mi líbilo o trochu více, ale i tahle kniha byla senzační. Co mě zamrzelo, bylo akorát ten konec. Ten mě tedy naštval, ale co se dá dělat. Jedině doporučuji.:)

Tato knížka byla od autora třetí a nedokážu říci, která mě nejvíce bavila. Tuto knížku jsem přečetla jedním dechem a dokonce kvůli tomu, jsem nešla spát. Kniha byla skvělá, tolik zvratů, hnusných podlých věcí, které se stávaly ve středověku. Vsuvka Jana Huse a zmínky o Zikmundovi Lucemburskému se mi líbila a nadmula mě pýchou. Rozhodne doporučuji, pokud nehledáte velmi těžké čtení ale takovou oddychovku. :)

Jednoduše řečeno, tohle byla perfektní kniha- úžasná. Začla jsem ji číst a poté jsem zjistila, že je to i maturitní četba, takže dvě v jednom. Film jsem viděla jen půl hodinky ale bohužel mě nenadchnul, nebyl vůbec podle knížky a nějaké důležité osoby jako např. Melony tam nebyli.

Občas mě nudily nějaké pasáže, které byly zdlouhavé, ale příběh mě okouzlil. Ta propojenost, výstižnost té doby...