Aurellia komentáře u knih
Výborné spracovanie hradísk z VM, určené najmä laickej verejnosti, jeden z najlepších dielov série Kultúrne krásy Slovenska. Škoda že sa ich do knihy nevošlo viac.
Keby to bola moja prvá alebo druhá Nesbova kniha, bola by som nadšená určite viac. Žiaľ v jeho posledných knihách sa síce menia postavy a motívy ale "scenár" zostáva takmer nezmenený. A večne opitý a sfetovaný Hole, ma už tak nebaví. uvidíme čo Jo prinesie v novej knihe.
Pár celkom pekných myšlienok a viet, žiaľ utopených v kope balastu. Problém spolužitia žida a kresťanky (len papierovej) riešený cez zopár načítaných faktov. Keby som vedela vopred, že sa jedná o súčasnú slovenskú autorku, po knihe asi nesiahnem.
Kniha, o ktorej úspechu svedčia nespočetné vydania. Asi najlepší atlas liečiviek aký poznám, ak chcem zistiť pravdivé info o účinkoch tej-ktorej bylinky, siahnem práve po tejto knihe.
Pozitívne hodnotím najmä druhú, faktografickú časť knihy. Tak rozsiahle spracované (takmer do súčasnosti) osudy turzovských žien som nevidela v žiadnej odbornej publikácii.
Nuž čo dodať k obsahu (už aj prekladateľ v r. 1994 do textu vkladal umné poznámky, že o nesplnení proroctiev). Nuž asi len toľko že podľa knihy ľudstvo nemalo prežiť r. 1999, lebo: planéty v jednej priamke, potopenie veľkej časti kontinentov, 3. svetová, prepólovanie Zeme atď. Zaujímavosťou pre mňa je, že kniha neoperuje s r. 2012, oops veď vlastne ani nemal byť..
Nalejme si čistého vína, väčšina súčasnej detskej literatúry je brak, 2/3 pekných no gýčových obrázkov a 1/3 tretina textu, väčšinou ako sa narodilo šteniatko, mačiatko, káčatko, žriebätko, pochodilo po dvorčeku, zoznámilo sa s domácimi zvieratkami a večer išlo spať. Táto kniha patrí medzi pár svetlých výnimiek, príhody malého dedinského psíka sú vtipné, veselé a primerané deťom v škôlke.
Kniha mi bola doporučená v knižnici ako "dobrý historický román". Určite je to posledná kniha, ktorú som od p. Pronskej čítala. Nevadilo mi , že autorka nemá o stredoveku páru ani na úrovni ZŠ, skôr mi vadil, ako to slušne napísať, príliš jednoduchý literárny štýl. Troška tu zapolemizujem s užívateľkou zuzulique, druh literaúry nemá nič spoločné s vekom, knihu čítala mama, a tá bola podobne zhozená.
Autor nie je historik, ale právnik ale aj tak mu musím vytknúť, že pri Séčiovej a Korponayovej (ale aj pri iných osobnostiach) skĺzol do "historického bulváru" a údaje z krásnej literatúry romantických autorov 19. st. pretavil do faktov.
Viac ako 20 rokov nevyhnutná pomôcka každého maturanta, neuveriteľné...
Áno súhlasím, otec písal lepšie, ale syn aspoň neopisuje na 3 stranách kombajn...
Na Slovensku prvý lexikon svojho druhu, doteraz ho používam pri objavných cestách za hranicu všedných dní.
P.. Nemere by sa mal radšej venovať len sci-fi, lebo jeho kniha je kopa nezmyslov. Na druhej strane si za to ZSSR mohlo svojim zatajovaním a prekrúcaním faktov, samo.
Napätie od začiatku do konca, len škoda, že v závere neboli vysvetlené niektoré veci. Severská kriminálka jednoznačne vládne súčasnému detektívnemu žánru.
Jedna z mojich najobľúbenejších detských kníh. Na rozdiel súčasnej detskej literatúry, obsahuje minimum obrázkov a maximum pútavého textu.
Z posledných Dánových kníh mám pocit, že mu dochádza dych. Prvá tretina nuda, v druhej sa snažil rozbehnúť dej a koniec tradiče dobrý.
Jedna z najlepších, ak nie najlepšia kniha o slovenských hradoch. Výhodou je, že obsahuje informácie aj o zaniknutých či nie celkom jasne lokalizovaných hradoch.
Je fajn si knihu prečítať po 17 rokoch od vydania a zistiť, že predpovede jasnovidcov i teórie vývoja spoločnosti, sú takmer úplne mimo reality.