Autorknihy Autorknihy komentáře u knih

Příběhy obyčejného znovuzrození Příběhy obyčejného znovuzrození Dominik Bartoš

Odpověď uživateli PanDan

Panečku! :D Pár měsíců jsem se na komentáře nekoukal, ale teď nestačím zírat, jak ty vaše cancy na stránkách zůstávají, přičemž mou odpověď na většině webech smazali. A to ani nepoužívám vulgarismy a snažím se neútočit. Dokonce vám pořád vykám, jako jsem to dělal od začátku našeho ¨přátelství¨, protože jsem si vás vážil…

Místo toho, abyste si přiznal, že nemáte nic tak zajímavého, o čem byste mohl psát, místo toho, abyste si přiznal, že jsem a budu v psaní úspěšnější než vy, protože se prostě dokážu přizpůsobit a nechám si poradit od zkušenějších (ani jedno vy nedokážete, protože by vám to propíchlo bublinu, vlastně pokaždé, když se někdo vaši knihu snažil kritizovat, přešel jste do agresivního útoku), místo toho všeho píšete našim společným známým, kde na mě házíte špínu, odrazujete je od koupi knihy a každou chvíli si vymýšlíte nové teorie o mne a mé knize. Jste posedlý.

Před vydáním jste mě dokonce nahlásil na policii a doslova jim naprášil vše, co jsem v minulosti dělal. Většina z toho je v knize, takže jste mohl klidně počkat, až ji vydám a teprve poté jim vše říct. Jenže vy jste doufal, že mi knihu zakážou vydat. I proto jste jim před vydáním celou tu knihu přepsal do počítače z fotek, jelikož jste si před lety můj rukopis nafotil. Ten rukopis jsem vám dal přečíst a doufal, že mi pomůžete, vy jste jen řekl něco ve smyslu: ¨Boj o úspěšnější knihu mi brání, abych ti pomohl¨. Takže jste mi s ní tenkrát moc nepomohl, a navíc si ji nafotil. Což jsem tehdy samozřejmě netušil. Že vy jste už tenkrát věděl, co uděláte?

Každopádně, když vám to u policie nevyšlo, protože jsem si dával pozor, abych nenapsal něco, co by mohlo staré skutečnosti znovu otevřít nebo někoho kompromitovat, otočil jste o tři sta šedesát stupňů a začal jste psát komentáře s novými nesmysly a domněnkami.

Říct, že jsem si Elišku a Ritu vymyslel, je nevýslovná drzost a buďte rád, že se snažím brát věci s nadhledem. Miloval jsem je tak, jako vy nikdy nikoho milovat nebudete. Ty změny, za které mě kritizujete, jsem některé ani neprovedl já. Byli jsme tři, co na finálních úpravách pracovali. Já, nakladatel a editorka. V první řadě je to román, poté autobiografie, takže některá fakta musela ustoupit v rámci celku. Nebo protože se to jednoduše nakladateli nelíbilo. To je právě to ustoupení zkušenějším. Ale takových případů je tam pár, nic, co by mělo být podrobováno kritice. Je to román, ne deníček. Třeba u životopisných filmů je tohle běžné.

Mimochodem, dočetl jsem rukopis té VAŠÍ autobiografie, který jsem si od vás ochotně vzal, než se ukázalo, co jste zač a co vám jde... Nic jste se nenaučil. Je to stále přeplácané a až moc zahleděné do sebe. Člověk by řekl, že s odstupem let dáte knize alespoň trochu nadhledu. Je tam pár vtipných pasáží, ale to jsou ty vymyšlené části. Jinak berete většinu knihy až moc vážně. Ostatně jako sebe. Ne nadarmo vám kdysi jeden nakladatel napsal, že je to ¨ubrečené¨.

Nicméně stále vám nepřeju nic zlého, i když je mi z vás trochu špatně, seďte si doma ve svém pokoji, koukejte se do obrazovky počítače a bědujte nad krutým světem, o kterém nic nevíte.

P.S. Jsem zvědav, s čím se vytasíte teď? S něčím určitě, jelikož jste mi do soukromé korespondence napsal: ¨Dokud budu dýchat, budu ti škodit.¨ Řeknete, že jste mě našel ve spisech STB? :D Vymyslíte si něco, co jsem nikdy neřekl? Co jsem nikdy neudělal?

03.02.2020