aydam aydam komentáře u knih

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Přečteno 99 stran (9 kapitol) a již nepokračuji.
Za celou dobu jsem si nevypěstoval k hlavním hrdinkám jakékoli sympatie. Příběh je mrtvý, statický, bez akce. Konce kapitol nenutí čtenáře pokračovat ve čtení kapitolou další.
Četl jsem lepší psychothrillery (Balíček). Doporučit nemohu.

06.08.2018

Animálium Animálium Jenny Broom

Perfektně zpracovaná kniha!

07.06.2018 5 z 5

ZUličníci ZUličníci Matěj Hard

Drahé nic.Textu jako šafránu a dětem to nedá žádné ponaučení. Zbytečný titul.

03.05.2018 1 z 5

Profesor Profesor Rian Race (pseudonym)

Dítě ve škole chytilo tužku do ruky a začalo psát. Jinak si nedovedu vysvětlit něco tak zbytečného a plného chyb. Jak je vůbec možné, že to někdo vydal?!

16.03.2018

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Svižný příběh o lásce, se špetkou napětí a kapkou humoru.

10.03.2018 4 z 5

Ronja, dcera loupežníka Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgren

Milý příběh nejen pro děti.

27.02.2018 4 z 5

Nechci tě ztratit Nechci tě ztratit Zlata Nesnídalová

Lehké čtení, při kterém kapitola střídá kapitolu a najednou zjistíte, že je konec milého příběhu.
Kéž by to tak v těch mezilidských vztazích fungovalo.

11.02.2018 3 z 5

Sběratel Sběratel John Fowles

Mrazivý příběh o psychopatickém Cleggovi s touhou vlastnit objekt své touhy.
Je vyprávěn nejprve z pohledu věznitele, pozastaven vyprávěním téhož, avšak z pohledu vězněné, a následně dokončen výpovědí věznitele.
Mirandina část (psána deníkovou formou) mi přišla zdlouhavá, proto strhávám hvězdičku. Byl jsem totiž příliš v napětí, jak to celé dopadne a některé myšlenkové pochody dvacetileté studentky jsem nechápal.
Závěr mě rozsekal a jistě na knihu nezapomenu, avšak v knihovně něco tak temného a bezvýchodného mít nechci.

07.02.2018 4 z 5

Vyplašený jezevec Vyplašený jezevec Sarah Hawkins

Série příběhů se šťastným koncem je pro začínající čtenáře rozhodně jedna z vydařených!
Neodradí tloušťkou, text je psán větším písmem a doplněn jednoduchými černobílými kresbami.

24.01.2018 5 z 5

Ostrov polámaných panenek Ostrov polámaných panenek Egoni Scaar

V knize si vyslechnete osm otevřených životních zpovědí. Od šokujících k těm politováníhodným.
Čtyři mužské a čtyři ženské postavy jsou různého věku a vylíčeny reálně. Uvítal jsem, že se autorka k většině z nich postupně vrací, takže čtenář mapuje změny v jejich diagnóze (pokroky, selhání).
Text je přístupný - nezatěžuje odbornou složitostí.

24.01.2018 5 z 5

Podhoubí Podhoubí Marcelo Luján

Od Podhoubí nečekejte horor, nýbrž mrazivý thriller o zvrhlém dospívání!
Způsob vyprávění nesedne každému. Když si zvyknete, čeká na Vás příběh napínavý a gradující až do samého konce. Kniha je rozdělena na dvě epizody, přičemž první má ještě tři kapitoly.
Co napsat závěrem? Je to prostě "Argo" - nečekejte jednoduchost knih z "Alpressu".

29.12.2017 5 z 5

Kantorův notes Kantorův notes Jaroslav Kohout

Svěží, vtipné, stále aktuální :-)

17.11.2017 5 z 5

Jedna + 1 Jedna + 1 Monika Peetz

Klady: Vtipná, místy dojemná kniha s nepředvídatelným dějem (jak sám život) a vykreslenými charaktery postav. Krátké kapitoly.

Zápory: Na můj vkus místy neuvěřitelné situace a zdlouhavé pasáže.

01.11.2017 2 z 5

Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Po přečtení knihy se o mě pokouší depresivní stavy. Jen pár příběhů dopadne "dobře". Nevím, zda je to nadsázka, či je to reálný obraz. Možná lepší nevědět a nepřemýšlet nad tím, zda měl Váš partner skutečně jen 5 ex-partnerů nebo to číslo vydělil šesti.
Rozhodně nedoporučuji čtenářům, kteří mají rádi romantické příběhy (poznají se - zamilují se - jsou spolu šťastně až do smrti, jen občas nějaká ta hádka).

02.12.2014 3 z 5