Ostrov polámaných panenek přehled
Egoni Scaar
Individuální příběhy několika lidí utvářejí v této knize mozaikovité vyobrazení osudů pacientů a jejich lékařů, kteří vzdorují důsledkům psychických poruch, závislostí, sexuálního zneužívání aj. Autorka se snaží o zachycení nezkreslené reality a upozorňuje na tato kritická témata. Jedná se o fiktivní příběhy, což jim ale neubírá na autentičnosti, jelikož vycházejí ze zkušeností lidí z autorčina okolí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov polámaných panenek. Přihlašte se a napište ho.

Kniha zajímavá, četla se dobře... nicméně mi vadilo, že všech 8 příběhů je psaných velmi podobně a tak na mě postavy působily totožně.

V knize si vyslechnete osm otevřených životních zpovědí. Od šokujících k těm politováníhodným.
Čtyři mužské a čtyři ženské postavy jsou různého věku a vylíčeny reálně. Uvítal jsem, že se autorka k většině z nich postupně vrací, takže čtenář mapuje změny v jejich diagnóze (pokroky, selhání).
Text je přístupný - nezatěžuje odbornou složitostí.
Kniha Ostrov polámaných panenek v seznamech
v Mé knihovně | 6x |
Autorka přiznává, že uvedené osudy různě psychicky nemocných lidí jsou fiktivní.
Přesto působí opravdově a to je jistě cenné. Možná, že někomu pomohou se zorientovat ve své složité situaci, ať už by šlo o nemocného nebo jeho příbuzné. Literárně je to sice trochu na mne neurovnané, možná i suché, situace také nejsou příliš objevné, ale celkově jsem si knihu přečetl rád.