azerbel azerbel komentáře u knih

Ženy, které běhaly s vlky Ženy, které běhaly s vlky Clarissa Pinkola Estés

Škoda papíru, kdyby zůstal stromem, byl by užitečnější.
Autorka ví opravdu velmi velmi málo (neboli "kulové") o vlčí osobnosti/duši/charakteru/zvycích ....nebo vychází z naprosto nerelevantních informací a když na tom z velké části staví své myšlenky...je díky tomu je nutně spousta toho, co píše, bludy či hlouposti.
Škoda, že si napřed nepřečetla knihy od Lois Crisler-ové, která studiu a soužití s vlky věnovala podstatnou část života.
Je smutný svět, kde autor něčeho takového může vlastnit vědecký titul.

05.04.2023

Letící hvězda Letící hvězda Franz Schauwecker

Autor studoval umění a germanistiku a u toho měl zůstat. Bohužel po nástupu desátníka Adolfa H. k moci asi spouta věcí z jeho oboru po ideologické stánce nevyhověla a tak zřejmě hledal jiné "neškodné" téma. Našel ... bohužel.
Naprosto zprasená obálka (Tecumseh příslušník kmene Šavanů neboli Šónijů, obývající východní státy USA zcela jistě nepatřil do skupiny indiánú Velkých planin používajích tee-pee a už vůbec ne vyřezávaný totem, který se vyskytoval u indiánů na severním pobřeží pacifiku) vypovídá dost o i o dalších osobách podílejících se na tomto knižním počinu = po všech stránkách jde o velmi vyvážený celek. Bohužel nepřímo úměrný osobnosti náčelníka a vůdce Šónijů i generála britské armády.
Důvod k přečtení jsem našel jediný - přečtením získáte schopnost rozpoznat jakékoliv slušné zpracování životopisu tohoto legendárního indiánského bojovníka
:-)

13.02.2022