babiočka babiočka komentáře u knih

Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

Jó, jó, sex a peníze hýbou světem... :-)

19.11.2017 2 z 5

Když ptáčka lapají Když ptáčka lapají Magda Váňová

Po předchozí četbě (Nikde v Africe) je tato knížka přímo balzám na oči, mysl i duši ;o).

22.10.2017 5 z 5

Dědictví Lauensteinů Dědictví Lauensteinů Ricarda Jordan (p)

Hezké, ale dost podobné jako Ranhojička a ta se mi líbila víc.

19.07.2017 4 z 5

Odhodlaný Chase Odhodlaný Chase Sandra Brown

Červená knihovna po americku ;-)

19.07.2017 3 z 5

Snídaně v posteli Snídaně v posteli Sandra Brown

Nuda a dokola se opakující rádoby "érotika". Nic jiného než brak!

19.07.2017

Matkou ze dne na den Matkou ze dne na den Rowan Coleman

Trochu zdlouhavé popisy myšlenkových pochodů hlavní protagonistky, ale jinak dobré.
Ovšem druhý díl "Rodina ze dne na den" mě už k přečtení ani trochu neláká.

19.07.2017 3 z 5

Druhá šance, lásko! Druhá šance, lásko! Jana Benková

Strhující román??? Ani omylem! Do poloviny nudné až uspávající, zbytek čten v očekávání, že se bude konečně něco kloudného dít. No, nic moc.

19.07.2017 1 z 5

Ďáblovo království Ďáblovo království Denise Ryan

Pěkné napínavé čtení.

19.07.2017 5 z 5

Srdce v tme Srdce v tme Táňa Keleová-Vasilková

Přestože jsem od autorky přečetla už pár knížek a líbily se mi, tento román jsem odložila nedočtený. Asi jsem zrovna neměla na stesky Kláry tu správnou náladu.

28.10.2019

Myšky v kuchyni Myšky v kuchyni Saira Shah

Zpočátku se mi kniha jevila podobně jako příběh Marty Davouze - Dům v Bretani. Záhy jsem však zjistila, že toto je docela jiné vyprávění - těžce postižené dítě; matka, která neustále přemílá svůj osobnostní zmatek; manžel, který se před smutnou pravdou schovává za svou práci a své zájmy.
Podivný přístup rodičů k bezmocnému dítěti je někdy neuvěřitelný, ale o zábavu se opravdu nejedná!
Za francouzské věty a slova, u nichž chyběla interpretace ubírám *.

22.01.2019 2 z 5

Na ráj zapomeň Na ráj zapomeň Tasmina Perry

Tento román nebyl zrovna můj "šálek kávy". Od půlky knihy mě už líčení života hlavních postav dost nudilo - stále se opakující pletichaření, jak dosáhnout ještě většího bohatství, k tomu alkohol, sex, drogy...
Ani to závěrečné melodrama můj celkový dojem nevylepšilo.

20.01.2019 1 z 5

Doktorka z konce světa Doktorka z konce světa Meredith Appleyard

Solidní pohádka na dobrou noc.

16.11.2018 1 z 5

Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Příběh sice zajímavý, ale dost pochmurný a hlavně hrozně rozvleklý.

13.08.2018 1 z 5

Oheň a déšť Oheň a déšť Diane Chamberlain

Knihy této autorky čtu ráda a se zaujetím, ale román Oheň a déšť mi nějak nesedl. Možná je na vině překlad a spousta chyb v textu. Opakovaně uvedená masektomie, místo mastektomie, mě totálně "uzemnila".

06.08.2018 2 z 5

Noční pavouk Noční pavouk John Lutz

Až na dva napínavější momenty mě kniha dokonale uspávala ;-).

10.05.2018 2 z 5

Jantarová komnata Jantarová komnata Heinz Günter Konsalik

Zajímavé čtení o historických událostech, až na ten, místy příšerný, překlad.

28.04.2018 4 z 5

Láska je ve vzduchu Láska je ve vzduchu Jane Moore

Fajn čtení o mezilidských vztazích.
Celkem reálný příběh ze života, kde neschází humor, srdečnost, romantika i trochu napětí.

26.01.2018 4 z 5

Synové štěstěny Synové štěstěny Jeffrey Archer

Tento román se mi moc nelíbil. Dvě třetiny knihy jsou celkem nezajímavé podrobné popisy různých studentských voleb, v nichž se příběh bratrů Nata a Fletchera téměř ztrácí. Spád a čtivý děj má až poslední třetina knihy.
V knize je místy dost divně odřádkována přímá řeč, z čehož není zcela jasné, který z účastníků rozhovoru právě mluví. A na straně 443 v 5. řádku textu je závažná chyba tisku (nebo překladu?) - republikáni v Madisonu totiž NEprohráli!

09.01.2018 2 z 5

Odvrácená tvář Odvrácená tvář Bill Clem

Moje první kniha od tohoto autora. Skutečně škoda papíru a nejen na ty volné stránky.

24.11.2017

Z tebe peklo ráj Z tebe peklo ráj Václav Gruber

Příjemné oddechové čtení pro toho, kdo potřebuje na chvíli trochu "vypnout".

08.10.2017 3 z 5