bara2682 bara2682 komentáře u knih

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

OBSAHUJE SPOILERY
Ja osobne tri stovek za knizku pomerne lituju. Po nadupanem zacatku prilis brzo prichazi nudne omilani stale stejnych veci dokolecka, od poloviny knizky jsem vedela "kdo je vrah" a ani promena psycholozky/psychopatky me neprekvapila.
Uplne na hlavu mi prisla lesbicka vlozka, bylo to tam uplne navic a nedavalo to smysl. Navic autor celou nihou tahne tema diskriminace zen, a acoli je to tema, ktere se me dost dotyka, takhle ho nasilne nasroubovat na detektivku ctenare jen otravi. Snad desetkrat se v textu objevuje "nerespektuji me/nepovysili mne/xxx protoze jsem zena?", pricemz by si to ctenar z naznaku mohl odvodit sam.

Vubec cela knizka mi prisla prilis vysvetlujici, nenapinava, predvidatelna a vubec ne natolik brutalni, jak bych cekala. Bocni dejove linie mi nevadily, co mi uz vadilo je to, ze je autor nevyuzil, nechal je placat se ve vzduchoprazdnu a strhujici finale se nekonalo.
Za me nuda nuda, sed sed, a blbej konec.

P.S. Vysetrovaci metody detektivky Jeanette jsou mozna spis nez fakt, ze je zena, duvodem, proc dosud nebyla povysena. Mam mrtvolu nadopovanou koktejlem chemie, a nevyjedu si seznam osob, ktere latky v tomhle slozeni kupuji, neobejdu je, nepozadam je, aby si zjistili, jestli jim neco nechybi, neproverim si jejich alibi? S fyzickymi stopami se v pribehu prakticky nepracovalo, detektivka si promluvi se tremi lidmi, a pak jen beha po meste a lituje se, protoze si vzala blba. Neni divu, ze nic nevyresi...

01.06.2015