baraka7 komentáře u knih
Remarque. Jako obvykle vyvolá silné pocity. Donutí k zamyšlení. Nemusíte vždy úplně chápat pocity či rozhodnutí postav, ale i tak jsou vám blízké. Výborná četba.
Čekala jsem sci-fi a dostalo se mi něco trochu jiného, leč vůbec nejsem zklamaná. Skvěle pojatý postapokalyptický svět se vším jeho "fungováním". Až z toho člověka trochu mrazí.
Přečteno na jeden zátah při cestě vlakem. Bezprostřední, přímé. Někdy až tak věcně podané, že z toho mrazí.
Příběh má neuvěřitelný námět, je psán vtipně, ale mě se nepodařilo vžít do děje a přečtení mi trvalo neskutečně dlouho.
Hodnotit tuto knihu mi dalo víc práce, než jsem čekala. Styl psaní, vystavění příběhu jako takového i prostředí hodnotím velmi dobře, avšak hlavní postavy mi při nejlepším úmyslu prostě nebyly sympatické. Hlavně co se Heatcliffa týče. A to i přesto, že chápu jeho pohnutky.
Krásná kniha, od níž jsem se nemohla odpoutat. Obzvláště při vyprávění Minky. A ten konec...:)
Výborná kniha. Nechává čtenáře v napětí, postupně vykresluje příběhy a osudy jednotlivých postav, které se proplétají a nakonec se čtenáři složí jako mozaika v ucelený obraz. Geniální je, že autor spíše naznačuje, než vysvětluje, utíná děj ve vypjatých chvílích a i když vy víte, co se pak dělo, má to za následek, že to na vás dopadá mnohem tíživěji.
Vtipné, neotřelé, občas trochu praštěné, ale celkový dojem je dobrý. Lehké čtení pro ukrácení dlouhé chvíle a zároveň nahlédnutí do pro většinu lidí stále "neklasického" vztahu žena-žena.
Detailně popsaný dystopický svět (někdy možná až moc, ale pro pochopení světa tak odlišného celkem nutné), různorodé a velmi odlišné postavy, které dotvářejí obraz společnosti, a děj, co nejdřív ubíhá jako příliv - pomalu, ale jistě, pak pomalu (ale vážně docela pomalu) nabírá na obrátkách a následuje akce za akcí, které vyústí v (několika ohledech, ne však všech) nečekaný závěr. Kniha se, bráno suma sumárum, líbila, i když se k ní v budoucnu těžko vrátím.
Příběh sice nemá valný děj, ovšem postavy jsou neotřelé a myšlenky v knize mají hlavu a patu. Kniha se četla lehce, leckdy pobavila (nevyslovené poznámky Palomy a Reneé), i když někdy bylo těžké pochopit, co se sutor snaží konkrétně říci (filosofické části).
Je to kniha, která ve vás zanechá dojem a určitě si ji ještě v busoucnu opět přečtu.
Pěkná oddechovka, která se dobře čte, postavy vás příliš neiritují a občas dojde i na nějaký ten nečekaný vývoj děje.
Prostředí a téma zajímavé, jen ten styl psaní mi moc nesedl. Poněkud to vyvážily humorné postřehy hlavní hrdinky.
Čtivě psané vč. pasáží, kdy se vlastně nic moc neděje. Nevšední zápletka.
Lehké čtení ze světa, kde vládne magie. Neurazí, občas pobaví a děj, co vás vtáhne, protože (skoro) nikdy neuhádnete, jak bude pokračovat dál :)