Barča 008 komentáře u knih
Napadá mě mnoho přídavných jmen, kterými knihu ohodnotit, a jelikož se jich většina vzájemně vyvražďuje, volím zlatou střední cestu... :)
Strhl mě až konec, což mě zrovna v této sérii moc mrzelo. A hlavně, už jsem měla takovou idylickou představu, která Strigoje opravdu nezahrnovala, a tak i když jsem u předchozího dílu brečela, u tohohle jsem byla jen naštvaná. Jen štěstí, že se k tomu další díly pomalu vrátily :)
Vampýrská akademie je zkrátka mou srdcovou záležitostí :)
Knížka byla naprosto skvělá, dokud neskončila. Ne, že bych tolik prožívala to, že to končí, ale ten konec pro mě prostě nebyl správný.
V předchozích dílech jsem měla pocit, že si nedovedu oblíbit všechny ty kladné postavy, teď mám pocit, že si nedovedu oblíbit vůbec nikoho.
Musím říct, že jsem za tenhle příběh byla moc ráda: V Drakii na mě Azurka působila jako osmiletá, tady už se konečně nějak projevila. :)
Jedna věc mě mrzela: V prvním dílu působili Kaspar s Violet nějak, Fallon s Autumn nějak. V téhle knížce působí Fallon s Autumn jinak a Violet s Kasparem jinak. Tak rozporuplně jsem se dlouho necítila. Jinak ale: CHCI DALŠÍ!!! :)
Tohle člověka nepustí ani při epilogu a hned potřebuje další dávku!! :)
Ano, strašidelné to celé bylo, ale děsivé úplně ne - tak mě napadá, že je to vlastně dobře, alespoň jsem se mohla soustředit na knihu, a ne na to, abych nezačala ječet :)
Jedna má část to nechápe: Když se za Annou tolik hnal, proč ji tam potom nechal?! Ano, bylo to to, co si ona zasloužila, ale co si zasloužil on? Ach jo...
Kdyby tohle byl první díl ještě před Divergencí (i když samozřejmě ne takhle kusovité), bylo by to snad i lepší, ale takhle mi to připadalo jako: Neurazí, tak proč si to nepřečíst. :)
Dobře, je to teprve rozjezd, ale o to vyšší nároky kladu na další díly :)
Četla se skvěle a velice se mi líbilo prokládání těmi vyhláškami, dopisy a rozhovory, které neměla na svědomí hlavní hrdinka, a které mi tedy dávaly pocit, že vím něco víc :)
V první polovině knihy - úžasné! Nathana tam prostě nejde nelitovat. Potom ale nastal zlom - Mercury mi připadala tak trochu na nic, a právě ona dává tu jednu dolů.
Ano, dávám pět z pěti, ale za Simona bych klidně i strhávala :)