barcasknihou | Komentáře u knih | Databáze knih

barcasknihou barcasknihou komentáře u knih

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Příběh o Hyacinth, nejmladší dceře a zároveň nejmladším sourozencovi z klanu Bridgertonů, mě bohužel až tak moc nenadchl. Asi největším problémem byl vztah mezi Hyacinth a Garethem. Necítila jsem mezi nimi vůbec žádnou chemii, ani při velice delikátních scénách jsem tam nic nenašla. Spíše jsem je brala jako přátele, než jako zamilovaný pár. Vlastně když to tak vezmu, tak ani jeden mi nijak nepřirostl k srdci, tak jako ostatní postavy z předešlých dílů. Zato to bylo zase hodně vtipné. Miluju autorčin smysl pro humor a jak z každé situace dokáže udělat vtipnou záležitost.

Už jsem si toho všimla u předchozí knihy o Francesce, ale přijde mi, že autorka dala do těchto posledních dílů mnohem více sexuálních scén, než bylo v prvních dílech. Samozřejmě si vůbec nestěžuju. Jenom tady toho bylo hodně a já to tam mezi nimi vůbec necítila. To mě trochu mrzí. Tento díl se řadí k těm horším.

23.06.2023 3 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Knihy od Julie Quinn miluji, naprosto zbožňuju její příběhy o Bridgertonově rodině. Dokáže vždy krásně popsat postavu a jeho charakter, kvůli tomu jsem si oblíbila skoro všechny postavy v předchozích dílech. Především jsem si oblíbila Eloise, která je silnou, nebojácnou, svéhlavou a trochu tvrdohlavou hrdinkou, kterou si oblíbí snad každý. Proto jsem se tak moc těšila na její příběh, jak si najde lásku. Bohužel je tohle za mě ohromné zklamání. Čekala jsem úplně něco jiného.

Hlavní mužský hrdina Phillip se choval jako nehorázný blbec, ze kterého mi bylo jenom možná tak špatně od žaludku. Eloise před Phillipem odmítla mám pocit šest žádostí o ruku, jenom proto aby si pak vzala takového idiota. Vážně mě ta knížka naštvala. Autorka má ve zvyku psát u jednotlivých mužů, že mají nějaké trauma, a nebo jistý problém s něčím, ale vždycky se to vyřeší a tu postavu si moc oblíbím, tak jako tak. Ale tohle co bylo za chlapa? Pro mě byl tak moc slizký a jednoduše hrozně odpudiví. Napsala bych i mnohem horší slova. Ani mi to nepřišlo nijak romantické a už vůbec jsem u toho neměla takové ty ucelené ksichtíky, které jsem měla zatím u každého z předchozích dílů.
Zatím bohužel nejhorší díl.

11.04.2023 2 z 5

Život svatých Život svatých Leigh Bardugo

Nádherná kniha, která obsahuje 28 příběhů o lidech, kteří za svůj život udělali spoustu dobrého pro ostatní, a proto se stali svatými a velice uctívanými. Jsou tu příběhy z Ravky, Fjerdy, Šu Hanu a Nové země. Některé postavy skončí nešťastně tragicky, ale některé žili dá se říct šťastně až do smrti. Většina příběhů se mi moc líbila a budu na ně pamatovat ještě dlouho, měli v sobě nějaké ponaučení a musela jsem se nad nimi trochu i zamyslet. Především se mi hrozně líbila vyprávění o Sankt Cho a Sanktě Neyer, Sankt Nikolaj, Sankt Vladimir Pošetilý, Sankt Ilja v řetězech a Sankt Mattheus. Vážně je to kouzelná knížka plná nádherných ilustrací. Klidně bych brala kdyby jednotlivé příběhy byly delší. Autorka tady zase dokazuje, že dokáže napsat cokoli a je to mega pecka.

27.03.2023 5 z 5

Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Pohádkový příběh, který je z velké části spíše strašidelný, plný víl, které jsou lstivé, zákeřné a rozhodně ne moc přátelské. Tenhle svět je na druhou stranu úplně nádherný, les je obrostlí mechem, břečťanem a nádhernými květinami. Zamilovala jsem se do autorčiných světů, jsou naprosto kouzelné. Jako trilogie o Krutém princovi tato kniha rozhodně není, ale nebyla vůbec špatná. Za mě tam bylo málo akce, sice příběh plynul, tak nějak hezky sám, ale chyběly mi tam momenty překvapení, nebo nějaký nečekaný zvrat. Všechno to bylo spíše dost předvídatelné. Sice by mi nevadilo, kdyby v knize nebyla romantická linka, ale tady zrovna byla a přišla mi nedotažená. V knize na ní byl myslím dost velký prostor a mohlo to být trochu jinak zpracované.

Kniha je čtivě napsaná, takže stránky se rychle obracejí. Nejzajímavější je na knize asi ten svět, ta atmosféra a ta tajemnost okolo minulosti Rohatého prince. Nebudu kecat, čekala jsem od toho něco víc.

12.02.2023 3 z 5