BariEli | Komentáře u knih | Databáze knih

BariEli BariEli komentáře u knih

Kosmos Kosmos Carl Sagan

Když jsem tuto knihu poprvé v rychlosti prolistovala, došlo mi, že jsem z ní kdysi na střední škole čerpala informace při práci do fyziky. Je skvělá(ta kniha, ne moje práce). Poutavě nás provází vesmírem. Seriál jsem neviděla, pouze dílo jeho následníka Neila deGrasse Tysona. Určitě se po tom poohlédnu, protože "ti, kteří chápou, mají větší pravděpodobnost, že přežijí"(Carl Sagan, květen 1980).

21.01.2018 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

I když jsem v začátku byla velice skeptická, vyklubala se z toho docela příjemná detektivka na tři hvězdičky. Trochu tuctová. Hlavní detektiv tvrdá žena ošlehaná otřesným zážitkem z dětství, drsná a ironická ke svému okolí, její nadřízený sice stále prská, ale vždy jí nakonec vše projde, o svůj tým se může plně opřít. Ale přitom uvnitř neuvěřitelně citlivá... dost šablonovité. A je pravda, že kvalita psaní není nijak vysoká. A nebo je to chyba překladu. To nevím, ale skutečně je tam asi 70x "Zvedl/a oči k nebi" :-)
Zas taková katastrofa to nebyla, ale už jsem četla lepší.

02.12.2017 3 z 5

Největší záhady české historie Největší záhady české historie Jaroslav V. Mareš

Přiznávám, že jsem si ji půjčila jen a pouze kvůli Masarykovi. Jeho kapitola je v knize až úplně poslední. A tak jsem začala knihu číst od konce.
I ostatní záhady byly zajímavé. Uznávám, že ne TOLIK zajímavé. Ale nenudila jsem se.

28.05.2020 4 z 5

Letní smrt Letní smrt Mons Kallentoft

Ten styl je na mě přecejen až moc...kudrnatý(?) Nevím, jak jinak bych to popsala. Prala jsem se s každou přečtenou stránkou. Možná budu chtít někdy pokračovat v sérii, ale hned to nebude.

06.05.2020 3 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Moc jsem se těšila. Našla jsem si "kus", který mě zaujal obálkou, názvem, anotaci... no zkrátka vše nasvědčovalo napínavé zábavě...hm, tak to bylo vedle jak ta jedle. Napětí nula nula prd - s prominutím. Přitom Emily byla od první stránky velká sympaťanda:-)

17.03.2020 2 z 5

Noční směna Noční směna Michael Connelly

50 na 50 - takový mám pocit z tohoto díla. Je poznat, že Connelly umí. Ale vůbec jsem mu hlavní hrdinku nevěřila. Je to taková ta postava, u které si za měsíc nevzpomenete, jaká byla.

08.03.2020 3 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Narazila jsem asi "konečně" na největší zklamání roku 2019:-(

21.11.2019 1 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Předem avizuji, že předchozí dva díly jsem nečetla.

No, já nemám slov. Jsem v šoku z té hvězdičkové hysterie. Nechápu to.
Děj vůbec neměl spád, střídaly se nudné etapy s ještě nudnějšími, dialogy mrtvé, charaktery žádné, autor se nejspíš rozhodl s nimi příliš nemazat. Čas neztrácel ani popisy prostředí. Mechanismus zločinu a motiv byly s odpuštěním až trapné! Za mě velmi podprůměrné dílo. Bryndza se mě ani nesnažil stimulovat k přemýšlení o tom, kdo je vrah. Bylo mi to fuk! To se mi ještě NIKDY nestalo! Nechápu tak brutálně vysoké hodnocení. Lituji.

01.07.2018 2 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

To byla zase jízda. Ani na chvilku se neobjevují hluchá místa, děj vás nenechá vydechnout a jede a jede. Mistrně sepsáno. Chápu, že někoho mohou "napínavé" předěly kapitol iritovat, ale já jsem si zvykla rychle :-) Popravdě už jsem se i letmo přistihla, že mi Robertova dokonalost (já jsem strašně chytrej-přečetl jsem všechny knihy světa-jsem nejlepší na světě a to ve všem-jsem neuvěřitelně sexy) začíná polehoučku drásat nervy. Tak si s dalším dílem dám pauzu(ale ne moc dlouhou:-))

20.01.2018 5 z 5

Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Dávám lepší trojku. Na víc to dle mého názoru nemá.
Několikrát během čtení jsem si řekla "Typický američani" a ten závěr se mi taky nelíbil. Byl absolutně nevěrohodný a to mě zklamalo. Přitom prostředí mělo obrovský potenciál a psáno bylo poutavě.

19.12.2017 3 z 5

Vražedný lék Vražedný lék Leonard S. Goldberg

Vlastně proč ne?! Douho jsem nečetla nic z lékařského prostředí a tohle vcelku ušlo. Mohli si trochu víc vyhrát s obálkou, vypadá dost lacině.

05.12.2017 3 z 5

Dítě „L“ Dítě „L“ Tammy Cohen (p)

Zklamala mě. Začátek super, rozjíždělo se to náramně! (V Sarah jsem se skoro viděla pár let zpátky). Fantazie mi jela na plné obrátky....no bohužel má fantazie byla daleko lepší než druhá polovina knihy. Čekala jsem šmrnc, něco chytrého. Prolnutí obou příběhů bylo NNUUDDAA!

16.10.2021 2 z 5

Divná planeta Divná planeta Nathan W. Pyle

No tak splněné téma čtenářské výzvy a jdu rychle od toho. Naprosto ztracený čas.

03.10.2021 1 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Tohle mi nesedlo ani trochu. Ne a ne se začíst. Raději odkládám.

27.06.2020 1 z 5

Největší záhady kriminalistiky Největší záhady kriminalistiky Jaroslav V. Mareš

Jarda nezklamal:-) Sledujeme ho na Badatele.net, tudíž jsem toho z knihy už hodně věděla. Ale napsáno je poutavě. Jediné, co by bylo třeba trošku vylepšit, je kvalita fotek. Jinak paráda a jen tak dál.

17.05.2020 5 z 5

Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

Detektivka originální, místy až příliš morbidní. Nezařadila bych ji na úplný top, ale plnotučné 4⭐ si ode mě zaslouží.

15.05.2020 4 z 5

Karambol Karambol Håkan Nesser

Pachatelovy pasáže mě bavily o trochu víc než pasáže policejní tlupy nebo nesympatického "komisaře"(a ty mě nebavily vůbec). Ale co ty cizojazyčné fráze? Jak trapné! Rozuzlení trochu tuctové. Dala jsem tři s tím, že po dalších knihách od tohoto autora se jen tak vrhat nebudu:-( Opět chyba, že jsem podlehla nálepce na knize "Nejlepší švédský krimiromán":-(

10.05.2020 3 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Tady jsem byla jako na houpačce. Začetla jsem se snadno, pak přepisy výslechů a přeskakování v čase jsem trpěla, ale konec se mi líbil. Takže bych dala 3,5 -3,75 hvězdičky, prosím:-)

19.02.2020 4 z 5

Hlídka Hlídka Arthur Charles Clarke

Na takovouhle četbu musí přijít ta správná nálada. To ideální rozpoložení, kdy máte touhu nechat bloudit svou fantazii po galaxii a nechávat si vyprávět příběhy z daleké budoucnosti. Co se mě týká, já jsem byla jako dítě v cukrárně:-) Líbí se mi víc povídka Anděl strážný? Nebo Sluneční vítr? Nebo...nebo...nebo...
Věděl vůbec A.C.Clarke, jak nesmrtelné dílo nám odkázal?! Chápete, že tohle vzniklo ještě předtím, než vůbec Rusové vypustili Sputnik 1?! Každou další přečtenou knihou si u mě Clarke získává větší a větší RESPEKT!

12.02.2020 5 z 5

V měsíčním svitu V měsíčním svitu Dean Koontz

Mně se to líbilo. Opravdu jsem si početla. Pořád nemůžu přestat žasnout nad tím nádherným stylem. Miluju ho!

07.02.2020 4 z 5