Baru1236 komentáře u knih
Nějak nevím jak tuhle knihu popsat. Podle anotace, jsem čekala něco jiného, ale rozhodně nejsem zklamaná :D Chálid se Šazí mi přirostli k srdci snad ještě víc než v prvním díle a opět to nebyly jen oni. Mám ale pocit, že tady už se autorka soustředila spíš na válku a vše kolem ní, než na tu hlavní zápletku v prvním díle. Na začátku sice byli nějaké zmínky o té kletbě a neštěstí, co by mohla způsobit, ale prakticky se nic nestalo a to už byla Šazí naživu opravdu dlouho. Taky mám dojem, že autorka dokáže ze všech situací až ladně vybruslit, bez toho aby zanechala nějakou větší škodu. Jako já jsem na 100% pro happyendy, ale celou knihu popisovala jak se připravují na válku, která se vlastně nakonec ani neodehrála. A řekla bych, že i těch pár smrtí, co se tam vyskytlo, bylo spíš jen aby se neřeklo. A rozhodně zůstává několik nevysvětlených věcí, ale s tím se asi budu muset smířit :) opět ovšem hodnotím velmi kladně, protože i přes některé ty drobnosti se mi kniha opravdu líbila.
Tak tohle bylo opravdu moc dobré. Obzvlášť jedna scéna ke konci knihy mě hodně dostala (ehm Chálid, my poor baby :'( ehm). Šeherezáda byla správně přidrzlá a prostě nešlo si ji neoblíbit. Také mě docela překvapilo, jak moc mi ke konci záleželo i na dalších obyvatelích paláce.
Ale ten konec!
Ještěže mám hned po ruce druhý díl, protože čekat na tohle, bych opravdu nevydržela.
Rozhodně lepší, než první kniha. Děj byl lépe propracovaný, postavy lépe vykreslené a celkově měl příběh i hloubku, kterou první neměl. Ale i tak by to mohlo být rozhodně lepší. Obálky obou knih jsou nádherné a člověka zaujmou už jen ty věty nad názvem, ale samotné příběhy jako by těm slovům tak úplně nedostály.
Opět naprostá bomba. Nemůžu říct, že se mi druhý díl líbil víc než první, protože je v podstatě úplně o něčem jiném, ale oba jsou neuvěřitelně čtivé a prostě se od nich nejde odtrhnout, dokud neotočíte na poslední stránku. Tohle je ten typ knihy, nad kterou přemýšlíte i dlouho po dočtení. Už se opravdu nemůžu dočkat posledního dílu, už jen kvůli tomu cliffhangeru na konci :D
Tak kvůli téhle knize, vážení, jsem zůstala vzhůru do dvou do rána. A stálo to za to.