Barus006 komentáře u knih
Jediná věc mne na této knize mrzí, a to, že jsem si ji nepřečetla už dříve! Úžasná kniha, doporučuji všem. Takovéto knihy by si měl přečíst každý.
Další Orwellovo dílo, které stojí za to si přečíst. Nad tímto dílem se člověk musí ať chce nebo nechce pozastavit a popřemýšlet. To od knihy očekávám a u Orwella se mi to plní. Doporučuji
Tato kniha mne prostě očarovala. Zapůjčila jsem si ji v knihovně, ale po přečtení jsem si ji musela koupit. Takovou knihu je nutno míti ve své knihovně.
Kniha je to dobrá. Příběh na holocaust netradiční a rozhodně nabízí jiný pohled na věc. Tatér je vězeň, který si díky spolupráci s nacisty žil velmi dobře. Snažil se pomoci druhým a zamiloval se. Je to příběh o lásce v takto krutých podmínkách. Prý i podle pravdy. Knihu doporučuji přečíst lidem, co mají již dost načteno o hrůzách koncentračních táborů a pochopí, že takový život je světlou výjimkou, která se jen tak nestává.
Geniální dílo! Spousta silných momentů...děsivý, dokonce ale až krásný příběh, který je vlastně celý smutný. Záplava emocí, slzy smutku i radosti z drobných úspěchů. V jeden moment ni dokonce bylo až fyzicky špatně (po přečtení knihy pochopíte). Knihu rozhodně doporučuji, přečíst si ji stojí za to. (Dobré i pro sociální pracovníky či psychology.)
Bílá nemoc je mým oblíbeným Čapkovým dílem. O mnoho známější Válka s mloky se mi treba tolik nelíbí jako právě Bílá nemoc. Příběh o marné snaze něco zachránit, o hlouposti lidstva, ...
Parádní kniha. Četla jsem ji již jako malé děvče a neubránila jsem se ani slzám. Knihu doporučuji.
Není radno (pokud nemáte nějaké sebemučící tendence) si s touto knihou začínat. Úplně hrozné by to nebylo, kdyby autor věci tolik nepřeháněl a naopak kdyby spoustu věcí vysvětloval a více rozepsal. Ty náhlé skoky jsou šílené. Jeden den je člověk zoufalý žebrák a když se vzbudí tak je neuvěřitelně bohatý. Jako bláznivá komedie by to možná stálo za nějaké (vylepšené!) zpracování, takto to však nestojí vůbec za nic.
Knihu doporučuji všem se zájmem o lidskou psychiku a nemoce. Autor zajímavým stylem vysvětluje a ukazuje jak jaké nemoce vypadají. Nejprve nabízí příběh určité osoby a poté nemoc diagnostikuje a popíše ji poněkud odborněji. Přesto kniha rozhodně odbornou literaturou není, je spíše populárně naučná. Stojí za to, si ji přečíst
Skvělá publikace od skvělého autora. Opět nezklamal. Kniha hezky a čtivě vysvětluje anatomii lidského těla a je tak skvělou přípravou nejen na zkoušky, ale také pro obecnější znalosti o lidské anatomii. Určitě doporučuji nejen studentům, kteří se děsí zkoušky.