Basta1912 komentáře u knih
Neuvěřitelně pomalý rozjezd, postavy se mi docela pletly a nějak jsem moc nepobrala ty rodinné vztahy mezi nimi. Pěkný potenciál pro film, jako horová kniha -zbytečně dlouhá, ale pár hezkých momentů tam bylo. Ovšem na nějaké bojení to vážně nebylo.
Knižní horory jsou moje specialita, proto jsem se na tenhle vážně těšila. Po těch reklamách na netu jsem čekala fakt bombu, ze které aspoň dvě noci nezaspím... Tak leda nudou. Příběh se neuvěřitelně táhne, má milion odboček, které jsou strašidelné jen tou délkou, kterou v knize zabírají. A ten překlad - Dutchman's creek!!!! Je velký problém to přeložit jako Holanďanův potok??? Nuda, slovo, které celý příběh vystihuje. Horor to je jen dočíst, jinak absolutně nic děsivého nečekejte, ať už vám Lottie Schmidtová bude tvrdit cokoli
(SPOILER) Do kategorie thrillery bych to asi úplně nezařadila... SPOILER střídání dvou dějových linií mě nejprve přišlo fajn, pak mě maličko začala nudit ta Nelly/Elizina, kde se až tak nic nedělo. U Caroline mě otravovaly popisy toho, jak je na Jamesovi závislá - což se ale v závěru ukázalo celkem důležité, zvlášť po tom, co se od něj dozvěda v nemocnici. Je mi osobně líto žen, které jsou svým manželům tak slepě oddány zvlášť, pokud oni s nimi takhle manipulují. Ovšem asi bych volila jinou pomstu, než je otrávit :D z toho se málokdo poučí, ale zase je ta lekce taková trvalá :D Kniha se mi nakonec moc líbila, i když byla plná nešťastných ženských osudů - člověk si po přečtení řekne, ti chlapi jsou ale bestie :D ale teda najít 200 let starou apatyku... no paráda, dala bych si říct ♡
Poslední dobou se zaměřuji na knižní horory. Jsou knížky, od kterých se nelze odtrhnout a Ztraceni k nim za mě bohužel nepatří. Začátek slibný, pak je to ale celé rozvleklé a zbytečně natahované. Spíš tragický příběh s duchem ve vedlejší roli. Opět se potvrdilo, že se není třeba bát mrtvých, ale spíš živých, kteří jsou skutečné zlo :) Závěr dramatický, pěkně se vše vysvětlilo, i když hádám, spousta z Vás věděli výsledek už v půli knihy. Námět pěkný, ale za to zbytečné natahování ubírám hvězdy.
Jedna z mých nejoblíbenějších, která bude mít vždycky jisté místo v mé knihovně.
Zaujalo mě téma. Celkem hezky rozehraný příběh, který se ale začne trošku zajímavě vyvíjet až v druhé půlce knihy. Prostředí katakomb přímo pod Paříží bylo velmi realisticky popsané, člověk skoro cítil i ty velmi detailně popisované různé pachy, kterých se v katakombách plných zetlelých kostí a různých tělesných výměšků našlo bezpočet. Psané ale zbytečně zdlouhavě a každá akce z pohledu té či oné postavy mě spíš unavovala, než aby to příběh jakkoliv posouvalo.