bcmike komentáře u knih
Velmi napínavá a zajímavá kniha, která vás udrží v akci po celou dobu čtení. Přesně tento typ knih mám rád, protože se u nich člověk nenudí a nemusí číst desítky stránek o ničem. Už je to má asi 4. kniha od tohoto autora a nemohu se dočkat další. Autor píše ve svých knihách o věcech, které jsou reálné a klidně by se mohli stát.
Pro mě velké překvapení. Od knihy jsem moc neočekával, ale nakonec jsem byl zcela nadšen a četl jsem jí jedním dechem až do konce. V výsledku to byla jedna z nejlepších a nejnapínavějších detektivek, které jsem tento rok četl.
Na tohoto autora jsem narazil náhodně, kdy jsem objevil jednu z jeho novějších knih se skvělým hodnocením uživatelů databáze knih. Protože byly všechny jeho knihy velmi dobře hodnoceny, tak jsem se rozhodl, že u něj začnu od prvních knih, abych nepřišel o jeho růst a nezačal rovnou něčím lepším a pak se mi nechtělo vracet k prvotním dílům. Každopádně mě již první kniha velmi mile překvapila. Autor píše stylem, který se velmi dobře čte a čtení je neustále zábavné a nejsou zde zbytečně dlouhá nudná místa a tak to mám rád. Konec se mi zdál trochu rychle ukončený a mohl být klidně více zapojen do něj i Miko, ale na prvotinu to stejně nebylo špatné. Už se těším na další díly a jak se bude autor nadále zlepšovat.
Další velmi zdařené dílo Jamese Rollinse zaměřené na pokusy na zvířatech a dokonce i lidech. Téma je velice zajímavé a kniha se opět velice dobře čte a rychle její děj ubíhá a nenudíte se. Přesto se mi zdála oproti jiným dílům taková trochu jednodušší. Kdybych nečetl jiná díla Jamese Rollinse, tak bych hodnotil asi 5 z 5, ale jelikož vím, že má díla i mnohem lepší, tak dávám jen 4 z 5. Přesto ale doporučuji si knihu přečíst.
Chtěl jsem si přečíst pro jednou něco jiného než normálně čtu (detektivky), a tak jsem šáhl po této knize. Mohu říci, že jsem udělal dobře. Ze začátku jsem vůbec netušil, jestli mě děj vůbec bude bavit, ale brzy jsem zjistil, že mě kniha úspěšně vtáhla do děje a že jsem napínavě každý den hltal pár dalších stránek před spaním. Kniha je psána velmi jednoduchou formou, a tak se bude každému velmi dobře číst. Rozhodně ji doporučuji všem, kdo má rád akční a dobrodružné knihy.
K této knize mě přivedla má manželka, která kdysi (v dětství) knihu četla a moc se jí líbila. Já to mohu jen potvrdit. Kniha je velice oddechová, velmi z lehka se čte a je velice vtipná. Pokud si tedy chcete příjemně zarelaxovat u něčeho mírumilovného, knihu Vám velice doporučuji. Aspoň pro mě, pro kterého je hlavní četba plná thrillerů, detektivek a horrorů, to byla příjemná změna.
Právě jsem knihu dočetl a mám z ní rozporuplné myšlenky. Z knihy jsem měl snad všechny pocity, které mohu z knihy mít. Někdy se mi šíleně čtení líbilo a nemohl jsem se odtrhnout a někdy sem měl pocit, že to snad ani nedokážu dočíst. Nejspíš to mělo na svědomí velké množství stránek, které někdy byly naprosto o ničem a zkrácení na polovinu by knize pomohlo. Celkově ale téma knihy hodnotím kladně a jak říkám, tak se mi některé úseky velmi líbily. Knihy od Kinga mám moc rád a jsem již zvyklý, že něco je naprostá bomba a něco je průměrné. Toto bylo pro mě oboje v jednom.
Tato kniha je pro mě velké zklamání. Tvorbu Deana Koontze přímo miluji, ale v tomto dílě jsem ho absolutně nepoznával. Příběh postrádal absolutně napínavé až strašidelné části na které jsme v jeho tvorbě zvyklí, ale co mě velice překvapilo bylo, že autor velice do podrobna rozvádí naprosto nedůležité a nezajímavé věci a těm důležitým naopak nevěnuje žadnou pozornost. Mohu říci, že jsem měl mockrát během čtení chuť knihu odložit a již se k ní nevracet. Kdyby tato kniha byla pouze krátká povídka, tak by nejspíš byla velice zajímavá, ale takto to pro mě byly jen hodiny nudy.
Skvělá kniha, která nás nutí se nad sebou zamyslet. Všem moc doporučuji. Je tedy ale opravdu moc dlouhá :).
Ačkoliv jsem nevěděl, jestli se mi tento žánr bude líbit, tak musím konstatovat, že kniha se mi velmi líbila. Velice mě překvapilo, že kniha byla velmi čtivá a moc pěkně psaná. Na to, že je to autorky prvotina, tak se rozhodně nemá za co stydět. Rozhodně si přečtu i její další díla pokud jí nějaká vyjdou. Pokud tedy chcete něco lehkého na vstřebání a přitom napínavého, tak knihu mohu jen doporučit.
Ačkoliv je kniha plná náboženství, které zrovna moc nemusím, kniha se mi moc líbila. Johna Saula mám moc rád a toto bych od něj absolutně nečekal, ale četlo se to moc pěkně a byl jsem zvědavý, čím mě ještě kniha překvapí. Rozhodně knihu doporučuji.
Kniha mě ze začátku moc nezaujala a tak jsem se do ní dlouze začítal. Později jsem ale byl rád, že jsem ji neodložil. Do poslední chvíle nevíte kdo byl pachatel a děj se neustále vyvíjí. Knihu mohu nakonec doporučit všem, kdo mají rádi thrillery a napětí.