Beatrice_s Beatrice_s komentáře u knih

Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Jedním slovem... úžasné. :) Fantasy příběhy byly vždy mé oblíbené, proto jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto knihu. :) Vyprávění o mladičké královně se mi četlo velice dobře a nemůžu říct, že bych se někdy nudila nebo narazila na nějaká „hluchá místa“. Dostatek akce po celý děj dodává knize na příjemné svižnosti. Pokud je příběh dobrý, nějaké tiskové a jazykové chyby jsem ochotná přehlédnout. Každopádně musím také pochválit krásnou a elegantní obálku. Jsem zvědavá na filmové zpracování a hlavně se moc těším na druhý díl knihy! :)

21.11.2015 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Tato kniha pro mě byla naprostá bomba v tom nejpozitivnějším slova smyslu. :) Musím říct, že jsem podle anotace neočekávala nic moc převratného, ale ukázalo se, že opak byl pravdou! Od první stránky jsem byla pohlcena svižným a záhadným dějem a snad až magneticky přikovaná k neskutečné atmosféře celého příběhu. :) Hlavní hrdina si brzy získal mé sympatie. Zápletka i konečné rozuzlení byly zajímavé a pro mě rozhodně uspokojivé. Na tuto velice čtivou, tajemnou a napínavou knihu zkrátka vzpomínám moc ráda a asi vždy budu. :) Pokud u nás vyjdou další díly, určitě si je nenechám ujít. Avšak jak to tak bývá, obávám se o pokles kvality.

21.11.2015 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Druhý díl této série se v mých očích rozhodně jeví jako slabší. Připadalo mi, že děj se oproti prvnímu dílu docela zasekl na místě a příliš jsme se nikam neposunuli. Hlavní hrdinka zde dál pokračuje v chování, nad kterým mi někdy zůstával rozum stát...

20.11.2015 1 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Tato série se pyšní snad nejkrásnější sérií obálek, jaké jsem kdy viděla. :) Snad zejména proto tyto knihy přitáhnou oko téměř každého. S příběhem to dle mého názoru už tak slavné není. Je ale třeba brát v potaz, že jde o dílo spíše pro teenagery a je to znát na každé stránce. Námět pohádkového a prakticky princeznovského světa je velice lákavý a zajímavý. Naivní a nelogické chování hlavní hrdinky mě ale často přímo iritovalo.

20.11.2015 2 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

U této knihy se z mé strany jedná bohužel převážně o pocity zklamání. Hlavní postavy a kapitoly zabývající se jejich osobami mi byly velmi sympatické. To samé však nemůžu říct o celkové detektivní zápletce a jejím rozuzlení. Toto byla skutečně detektivka s velkým „D“, a sice velice podrobná, pozvolná a titěrná detektivní práce nejen hlavních postav, ale také samotného čtenáře. A to je to, co mi zřejmě úplně nesedlo. Přehršle dialogů a řečí, avšak málo skutečného děje a nějakého jasnějšího „pohybu“ příběhu. Nicméně jsem ráda za tuto čtenářskou zkušenost a propříště se spíše budu držet detektivek kombinovaných s thrillerovým žánrem. :) „Hedvábník“ mě tak už do svých sítí nejspíš nenaláká.

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nakonec jsem podlehla většinovému trendu četby této knihy a určitě jsem udělala dobře. :) Sice asi nejsem ta správně citlivě naladěná duše, s kterou by po přečtení tohoto díla cloumaly ty správné emoce tak, jak mají. Příběh to byl milý a smutný. Líbilo se mi také částečné zapojení Evropy do děje. Jednalo se o první příběh, který jsem z pera J. Greena četla a určitě časem zkusím i některé jeho další tituly. :)

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Opěvovaná klasika... která však v mém případě moc nezafungovala. Toto dílko na mě zapůsobilo spíše jako shrnutí obecných pravd, poučení a klišé... čili nic moc nového pod sluncem. To vše zabaleno do jakéhosi rozpačitého příběhu o malém chlapci... No, asi neoplývám tou správně naladěnou vlnou emocí. Jednu hvězdu navíc si však jistojistě zaslouží krásné ilustrace. :)

19.11.2015 2 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Na tuto knihu jsem se moc těšila. Všudypřítomná masivní reklama, netypický a osobitý styl psaní a vůbec celé vzezření této knihy však přispěly k tomu, že jsem od ní asi očekávala až příliš. To nebylo naplněno. Musím souhlasit s názorem, že přílišná četnost popkulturních odkazů působila spíše rušivým dojmem. V současné době poměrně neobvyklé použití du-formy příběhu rozhodně přidávalo na originalitě a číst jej tak bylo velice zajímavé. Také v mém případě vyžadovalo rozhodně více soustředění, takže v kombinaci se zmíněnými odkazy se mi příběh četl méně ladně a lehounce, než jak by tomu bývalo mohlo být bez nich. Nicméně celou knihou prostupuje pořádná dávka zvrácenosti tím více, že se ocitáme v hlavně psychopata jako vyšitého. V tomto směru se jedná o nebývale intenzivní a pozoruhodný čtenářský zážitek. Rozuzlení mi přišlo docela předvídatelné a žádné velké překvapení se v mých očích nekonalo. Jako čtenářská zkušenost za mě jednou stačilo a na „Skrytá těla“ se nechystám.

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Bravo, bravo, bravo. :) Tak tato kniha mě „chytla“ a bavila skutečně od začátku až do samého konce. Mrazivý a také velice sympatický příběh, který se navzdory neustálému strachu a stresu jedné z hlavních postav krásně a lehce četl. :) Musím podotknout, že pozorný čtenář nebude v závěru z poloviny překvapen... Ale jen z poloviny. :) To mi však vůbec nevadilo. Velice zajímavé byly také informace (nejen) z oboru forenzních disciplín, které se prostřednictvím této knihy čtenář nenásilně a poutavě dozví. Za mě všechny palce nahoru. :) Již nyní se nemohu dočkat, až se mi do rukou dostane také titul „Neboj se“.

18.11.2015 5 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Celkově bohužel musím říct, že jsem z této knihy docela zklamaná. Začátek a rozjezd byl výborný až do poloviny knihy, pak už mé nadšení začalo čím dál více opadat. Asi jsem očekávala více, respektive jsem doufala v rozuzlení a druh tajemna ze zcela jiného soudku, než jak tomu nakonec skutečně bylo. To však nemění nic na tom, že pro jiné čtenáře se může jednat o naprosto brilantní příběh. Co se mi však velice líbilo, byl autorův velmi čtivý a svižný styl vyprávění, vtipné postřehy a trefné přezdívky. :) Určitě časem sáhnu také po titulu „Chybíš mi“.

18.11.2015 3 z 5