Belanna

Se sci-fi to má společné možná jen prostředí celého příběhu. Jinak je to více červená knihovna a nebo možná pokus o erotický románek .... ale proč ne, někomu se zrovna tohle líbit může.

... Všichni jsme někdy udělali něco, na co nejsme hrdí. Je jedno, kým jsme byli dřív, podstatné je jenom to, kým jsme teď ....

Zajímavé seznámení s jedním z hrdinů seriálu Stranger Things. Vyklubala se z toho vcelku slušní detektivka z New Yourku.
Místy mi některé pasáže připadaly rozvláčné, ale jinak se četlo dobře. Parťačka Hoperra bylo dobrej řízek :)

Tohle je přesně ta knížka, kterou si přečtete, odložíte a za chvilku nevíte, o čem byla.
Přesto se to četlo vcelku dobře, jen některé pasáže byly dost zdlouhavé a na napětí se taky mohlo více přidat. A navíc mi byla Hannah dost nesympatická, místy až protivná.
2,5*

Tuhle knížku mám nejraději (z těch, co mi ještě zbyly). Příběhy dokáží vtáhnou a navíc spojení s ilustracemi, nemá to chybu.

Krásné příběhy, krásné ilustrace. Děti je milovaly a já si v nich stále listuji a ráda se k nim vracím.

Přesto, že se dalo hodně věcí předvídat, bavilo mě to a knížku jsem si užila. Lehce se četla a konec byl také pěkný.

Zvláštní kniha, zvláštní jazyk.
Hodně mě mrzelo, že autorka stále dokola opakovala totéž, jen malinko měnila slova a pohled. Tohle mi moc nesedlo.

Vše jasně dané, napínavé a poutavé. Místy dost drsné.
A navíc nutí zamyslet se ....

Jak se říká, to nejlepší nakonec.
I poslední díl série komisaře VV se mi moc líbil. A dobře, že se podařilo vyřešit i tento zatracený případ, který tu celou dobu visel jak Damoklův meč.

Po přečtení této knihy, u které mě nalákal název, mám hodně smíšené pocity.
První část knížky se vlekla. Je tu velké množství postav, ale podstatných je jen pár. Také podrobné popisy situací, které vůbec neovlivňují hlavní děj, odpoutávají pozornost.
Druhá část pak už byla zajímavější, místy i napínavá, ale konec tomu nepřidal, možná opět až moc kombinací.
Celé knize chyběla taková ta emoční hloubka, která by se u tohoto tématu předpokládala.
2,5*

Trochu jiný Cook.
Průřez roční praxí mladého lékaře. Veškeré strasti tohoto období, změny životních hodnot i celkové osobnosti. Tuto knížku bych neřadila mezi thrillery.

Knížku mi půjčila kamarádka, která z ní byla nadšená. Mně osobně neoslovila takřka vůbec. Občas se tam objevila vtipná pasáž, ale povětšině to na mě působilo tak nějak lacině. Celé to ve mně vyvolalo spíš smutek.

Knížku jsem si vybrala do letošní čtenářské výzvy.
Překvapilo mě, jak dobrá je to detektivka. Četla se sama, neztrácela jsem se v postavách ani v dějových linkách.
A ještě teď kroutím hlavou nad tím, co všechno a jakými způsoby dokázala Gretchen zmanipulovat.

V době, kdy se veškeré informace čerpaly encyklopedií a jiné odborné literatury, byly tyto kartičky dobrým pomocníkem.

Skvělý soubor povídek. Přestože byly napsány v poměrně velkém časovém úseku, jejich kvalita se nijak nemění. Napínavá, mrazivá atmosféra provází jak horrorové tak sci-fi dílka.
Nejvíce mě oslovily povídky Past a Chase.

Kdo umí, ten umí.
Další super knížka ze série VV.

Když jsem si tuto knížku vybírala, myslela jsem že se tu budou opisovat krásy malebného ostrova Corfu, případně jeho historie. Autorka to spíše pojala jako jednu velkou stížnost na jeho obyvatele.