Berenika150
![Probuzená minulost Probuzená minulost](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30007/probuzena-minulost-30007.jpg?v=1265302109)
Mám ráda knihy cizích autorů a ani tahle kniha mě nezklamala. Děj se sice trochu táhl, ale nenudil, jako některé jiné knihy a to bylo to hlavní. Určitě si přečtěte.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nezvi si vraha do života Nezvi si vraha do života](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337861/nezvi-si-vraha-do-zivota-uvG-337861.jpg?v=1493052151)
Svět bezdomovců se většiny z nás netýká, ale když ho někdo tak dobře popíše, jako v této knize, je to skutečně silný, až mrazivý zážitek. Nevím, kde autorka čerpala děj, ale opravdu jsem všemu co napsala věřila. Kniha vás vcucne do bídného světa bezďáků a prodejnosti těla a oddychnete si teprve na konci románu, až zjistíte, že ten váš život je oproti životu hlavní hrdinky úplně jednoduchý a nic tak hrozného vám nehrozí. Nevím, proč zrovna ten název, knihu jsem dostala jako dárek a moc se mi ji právě z toho důvodu, číst nechtělo, ale panebože, přečtěte si ji také, kniha opravdu stojí za to a nedovedla bych vám ji krátce vylíčit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Potomci slavných žijí mezi námi: Co bylo a nebylo v televizním seriálu. (1) Potomci slavných žijí mezi námi: Co bylo a nebylo v televizním seriálu. (1)](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125389/potomci-slavnych-ziji-mezi-nami-co-bylo-a-nebylo-v-tele.png?v=1737810505)
Kniha se mi moc líbila, protože mě zajímalo, jak žijí potomci slavných, jestli někteří také podědili literární talent po svém slavném předkovi. Chtěla jsem se dozvědět víc i o samotných autorech. To vše jsem zde našla a proto celkově hodnotím kladně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)