biairicia komentáře u knih
Tak tohle fakt ne. Na nějaký slabší blog možná. Ani vtipné to není. Autorka se snažila být vtipná každou větou, ale ,,skutek utek''.
Tato série je opravdu čtivá. Líbila se mi. Xamerius byl vtipnej. S výlevy lásky od Gwen to mohlo být skromnější, ale dalo se. Konec by si zasloužil více stran, to mě trochu zklamalo. V celé sérii byla zdlouhavá místa, ta se měla věnovat detailnějšímu konci. Poslední stránky o duchovi byli naprosto zbytečné a navíc, uvítala bych radši střetnutí s Jamesem na jeho svatbě :) jinak filmy... dobre 1 a 2 budiz, ale 3? - SHIT!
Pokračování milé oddechovky nezklamalo. Za mě lepší jak první díl. Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Samozřejmě očekávám happyend :) Snad to spisovatelka moc nepřekombinuje.
Tato kniha se hezky četla. Krátké kapitoly jednou z pohledu jí, jednou z jeho, mě bavily. Je to milá romanťárna, taková oddychovka. Jen tech 10let a ta zdlouhavost nemusela být. Oproti tomu za mě moc ustřižený konec, ten by si zasloužil víc jak 12 stránek. To mě troch zklamalo.
Knihu takového tématu snad ani nelze kritizovat. Edith je velmi silná žena a to co prožila si asi nedovedeme ani představit. Každopádně ten kdo si myslí, že je kniha od začátku až do konce plná trápení a vyprávění hrůz z lágru, je na omylu. Řekla bych, že možná i více jak půlka knihy je o životě Edith jako takovém a o její profesi psychoterapeutky, která jí nejspíše pomohla, aby nepodlehla traumatu, které bohužel zažila.
Super oddechovka. Děj odsýpá a člověk se i zasměje. Zaroveň je i šokován, vytočen a je mu do breku. Kniha nemá hluchá místa. Rozhodně bych nezatracovala jako čtení pro děcka. Četbu jsem si užila a vrhám se na další díl.
Jako fajn, ale to je vše. Celkem dobře se kniha čte. Ale vlastně je trošku nudná a o ničem. Uživatelka mariva mi mluví z duše :) Konec je skutečně useknuté logické vyústění.
Hm.... Tohle ne, ani nevím, co napsat... anotace mě nabudila, ale tím to i skončilo. Škoda.
Toto bylo dosti přitažené za vlasy a ujeté.....ale proč ne. Bylo to čtivé a napínavé. A ve výsledku celkem fajn. Neotřelé téma a fakt docela psycho :)
Nikdy víc. Mám pocit, jako bych knihu četla roky. Šílená nuda! Zbytečně moc roztáhlé. Příběh tak na 50 stran maximálně. Samá bible a náboženské texty a vše okolo. Modlila jsem se at už to mám dočtené. Stálo mě to fakt hodně moc sil vůbec dočíst. Kniha se mi nelíbila.
Nuda, nuda, nuda. Do 3/4 je to pořád to samé dokola, jako na kolovrátku. Ani poslední čtvrtina to nezachranila :( Nebavilo mě to a díky tomu se mi to i blbě četlo. Už jsem se modlila ať to mam dočtené.
To by celkem šlo. Střídání krátkých kapitol tehdy: Emma a teď: Jane, mě bavilo a nešlo se odtrhnout. Děsně mě štvala absence uvozovek! Vše okolo záhadného domu ve Folgate Street číslo 1 je poněkud uchýlné, ale čtivé.
Kniha se četla dobře. Na můj vkus tam ale byla až moc velka snaha o zmatení čtenáře, jakoby zvraty a tajemno, což ubíralo samotného příběhu. Asi zbytečně dlouhé. Epilog je docela nečekaný, ale zase možná až moc překonbinovaný. Pro mě díky tomu průměr.
Měla jsem asi bohužel větší očekávání, takže trochu zklamání, ale nijak gigantické. Začátek knihy byl pro mě celkem trápení. Nějak mě to nebavilo, a říkala jsem si ať už to mám proboha dotčené. Cca 150stran od konce se to rozjelo a bylo to hodně čtivé, úplně ke konci zase trošku útlum. Epilog mě překvapil v rámci vztahů některých postav a vlastně i pobavil :) Martin Servaz je po obvyklých nesmrtelných a tvrďáckých detektivech trošku změna, ale mně to až tak nevadilo. Další díl si asi přečtu, ale nejdřív to musím proložit něčím jiným. Trochu mam strach z té počáteční nudy.
Nějak jsem tomu příbehu nevěřila už téměř od začátku. Jako nečetlo se to úplně špatně, ale na zadek si z toho člověk nesedne. Za mě i moc aspektů, takže to na mě misty pusobilo jako slatanina. Někdy až mírně otravné. Anotace předčila samotnou knihu a to není dobré znamení :(
Zase skvělé čtení. Tess je prostě super. Některé předešlé díly byly lepší, ale není to nic negativního pro tuto knihu. Jane a Maura ještě nezklamaly :)
Řekla bych průměrná detektivka. Námět je trošku děsivý, ale anotace je bohužel děsivější a napínavější, než samotná kniha. Větší část knihy postrádá napětí. Spád začne mít kniha, až tak kolem 280 strany z 350. Epilog je velmi nečekaný, ale je v něm cítit až moc velká snaha o překvapivý zvrat, který dle mého názoru nemá tak kladný účinek, jaký asi měl mít. Epilog naznačuje příchod pokračování.
Celkem dobrá kniha, ale to nestačí. Potenciál to mělo, ale řekla bych, že až tak využitý nebyl, což je škoda. Ke konci mi to přišlo moc překonbinované a zároveň nedotažené a trochu nedokončené. Spisovatelka jakoby se hrozně snažila o zvraty a překvapení, ale to se moc nepovedlo. Knihu bych ale nezatracovala.
Za mě bohužel špatný. Velmi sprostá kniha, chvílemi opravdu přitažená za vlasy. Nápad je super a to co by se dělo, kdyby se něco takového stalo (nedej bože), je šílené a nahánějící až hrůzu. Ale to naprosto zoufalé až nesmyslné zakončení, to fakt nedávám. Úplně z toho na mě čišela spisovatelova zoufalost, jak to má zakončit. To neúplné a odbyté vysvětlení znevážilo jakékoliv klady této knihy. Pro mě velké zklamání. Jedná se o hodně laciné scifi. Škoda.