bibi.r komentáře u knih
Poslední věta: -James věří, že bude žít šťastně až do smrti.- Já Jamese prostě miluju :).
Je moc velká škoda, že nakladatelství zatím nemá zájem vydat další autorovi knížky, ve kterých bychom se seznámili se zakladateli organizace Cherub (Henderson's boys) nebo ty s novými hrdiny.
Jen kvůli Robin Schone.
Knihu jsem četla kvůli škole a docela jsem se natrápila. Přesto můžu říct, že se mi líbila. Nejvíc však jeho popisy obyčejného rodinného života, které byly prostě velmi emocionální a soukromé. Části, kde popisuje styky s disidentama, jsem na konci už prostě přeskakovala... to mě prostě nebavilo.
Absolutně jsem se do příběhu zamilovala :). Vtipné, svižné, dobrodružné.
Nejlepší ze všech dílů o Woodmenovic Vildovi. Perfektně jsem se bavila a děcka mi ji trhaly z rukou, když jsem předčítala.
Úžasná kniha. Bylo pro mě zajímavým poznáním, že když člověk nemá možnost srovnávat a utvořit si vlastní názor, tak si může o takových "zrůdách" jako jsou Kim Ir-sen a Kim Čong-il myslet, že jsou to hrdinové.
Pro děti 5+
Lehčí jednoduchý příběh o králíčkovi se špatnou vlastností, kterou ale může mít (a dost možná i má) opravdu každý z nás.
Králíček v uvozovkách došel svému napravení, i když jistě i nadále bude své špatné vlastnosti občas podléhat nebo s ní bojovat.
I mně se líbil výrok králíčkova dědečka o tom, že špatné vlastnosti se nelze zbavit, ale dělat vše pro to, aby se projevovala co nejméně. Prostě naučit se s ní pracovat a žít. Přijmout ji, že to tak mám, ale že to vlastní vůlí můžu ovlivnit.
Oslovily mě netradiční ilustrace. Jako proč ne. Bude hodně takových, kteří knížku vezmou do ruky kvůli nim.
Text jsem asi nepochopila. Možná nebyla nálada... Tak nevím.
Pro děti 10+
Moc zajímavý příběh, který je i velmi dobře napsaná. Autorky mají vážně dar a příběh byl moc dobře rozehrán. Ale...
Ale chybělo mi lepší propracování ostatních postav a jejich motivace proč do soutěže šly Emy, Tobiáše, mecenáše... Taky kam zmizela Malá Líza a proč?...
A taky závěr se mi zdál useknutý, protože finále bylo fakt napínavé a pak najednou HUP a byl konec.
Každopádně knihu bych s čistým srdcem doporučila, protože se vážně moc dobře četla a i přes své nedostatky byla fajn.
Verše pobavily a ilustrace jako vždy u Adolfa Borna super.
Moc milá a krásně ilustrovaná knížka, jen nevím komu ji doporučit. Je taková hodně snová a to nevím jestli děti poberou.
Mně jako dospělákovi se moc líbila ta něžnost a jemnost, která z knih vyřazuje.
Pro děti 4+
Kniha Princ & Princ se mi líbila určitě mnohem více, ale ani tohle nebylo vůbec špatné.
Jak už jsem psala u předchozího dílu, tak ilustrace nejsou zcela dle mého gusta.
Pro děti 4+
Nad očekávání musím říct, že text je vlastně skvělý a fakt se mi moc líbil. Všechno je tam podáno, tak jako normálně a hezky.
Ilustrace však tentokrát opravdu nejsou úplně podle mého gusta.