BigJosa BigJosa komentáře u knih

Prorok Prorok Chalíl Džibrán

Tento komentář je speciálně pro uživatele LAVASH

Akceptuji Váš názor, bohužel jste nepochopil autorovy myšlenkové pochody a proto jste napsal takovýto blábol, čímž právě Vy ovlivňujete potencionální čtenáře. Divím se, že v bibli jste to našel.

Kniha není o potřebě číst slova a díky ním se cítit lépe. Tato kniha a text v ní, mají podnítit k zamyšlení o svém životě. Rozhodně to není kniha životních receptů. Každý z nás žije pouze svůj život a má pouze své vlastní zkušenosti. Cizí zkušenost v jakékoliv podobě patří jen a pouze svému autorovi. Váš "bratranec slov" je jediná možná cesta k sobě samému, na tom se shodneme. Ale proč podsouváte názor, že se čtenář stane obětí slov? Asi nejspíš Vaše zkušenost. Bible je v důsledku naprosto stejně psaný text, akorát rozsáhlejší a z mého pohledu pro drtivou většinu čtenářů a věřících je pouze self-help bez vhledu za slova. Autor zde píše své úvahy nad různými životními situacemi a je jen na čtenáři, zdali si vezme k srdci jen ty slova, nebo se bude zabývat obsahem za slovy.

Za mě tato kniha má velikou hloubku a nabízí zajímavý pohled na dané téma, který čtenáři zrcadlí zkušenosti vlastního života.

06.12.2020 5 z 5