Blahorodi komentáře u knih
Skvělé tak, že snad nemám slov. Pana Medka jsem si velice vážil, byl skutečnou elitou našeho národa.
Nepotrpím si na mantry nebo univerzální moudra, ale často si vzpomenu na mnohé myšlenky, větičky, hesla z této skvělé knihy, když se sám pokouším 'divadelně tvořit'.
Hodně zvláštní knížka, chvíli mi trvalo se do ní vpravit, přijmout její poetiku (se svým racionálnem a logikou jsem tady příliš neuspěl), ale když se stalo, četl jsem jedním dechem. A ještě dlouho na ní myslel po přečtení. Jak se příběh rozuzlí, jsem trochu dopředu tušil, znám osudy brněnských lokálů, ale to byla jen jedna z point.
Miluji historické knihy, a tak co zde jiní shledávají rozvleklostí, zdálo se mi spíše dobrým a čtivým popisem doby a prostředí.
První kniha ze série, kde se mi rozuzlení příliš nepozdávalo, pachatele jsem tušil asi od poloviny knihy; zejména důvěra a nepodezřívavost Cadfaela a Beringara mi v jeho případě moc neseděla. Jinak ale skvělé čtení, překlady Stanislavy Pošustové mi zatím přijdou v sérii nejlepší.