blankacte komentáře u knih
Tento žánr nečtu, ale všude na mne Nyxia vykukovala a tak jsem se nechala zlákat a koupila si ji. Příběh se mně líbil, oblíbila jsem si Emmetta i spoustu dalších, kteří usilovali dostat se na palubu lodi, která míří k planetě Eden. Chyběl mně popis tajemné hmoty Nixia, planety Eden...zřejmě je to záměr a dozvíme se to v pokračování.
Po přečtení ságy Panský dům jsem samozřejmě nemohla vynechat ani prvotinu ságy Venkovské sídlo. Příběh nás zavede střídavě do dvou časových linií a to sice období druhé světové války a cca rok 1990. Z počátu knihy jsem se ztrácela ve jménech, ale po chvíli jsem všechny postavy zařadila a věděla jsem kdo je kdo. Příběh nám vykresluje osud baronky Francizky von Dranitz a její rodiny, odehrávájící se na území východního Německa. Příběh je čtivý, hezky popsáno prostředí i okolí panského sídla, velmi se mně líbily pasáže z deníku. Za mne lepší než Panský dům.
Tuto knihu jsem četla na doporučení Irenky z Knihánkova. V knize je popsán život za druhé světové války z pohledu tří žen, které spojuje jedno děsivé místo -koncentrační tábor Ravensbrück. Život v koncentračním táboře je jedním slovem surově hrůzný. Tato kniha ve mně zanechala stopu, kterou si budu pamatovat vždy. Vážím si blahobytu v kterém žijeme, že máme co jíst, pít, je nám teplo, máme svobodu. Zkrátka si vážím o to víc (pro mnohé bohužel) obyčejných věcí. Tato kniha by měla spadat do povinné četby, každý by měl znát a vědět, čím si musely projít předešlé generace. Nikdy by se na to nemělo zapomenout. Závěr knihy, kde byly fotografie a popisy z procesů dokreslily celý příběh a o to více si člověk uvědomil, že příběh čerpá opravdu ze skutečných historických událostí.
Knížku jsem přečetla jedním dechem. Zatím jsem nečetla duchařinu, takže mé očekávání bylo, že se budu bát a to se splnilo. Začátek příběhu byl nečekaně drsný, tedy alespoň pro mne. Líbil se mi moc popis vily i jejich obyvatel. Napětí, chvilkama i strach se dostavil umocněný čtením v pozdních nočních hodinách. Dávám 4 hvězdy, byla to má první kniha tohoto žánru.
Potřebovala jsem si přečíst nějakou oddechovku a tou Pekárna v Brooklynu je. Prvni polovina je opravdu poklidná, postavy jsou dobře popsány, takže si je oblíbíte. Druhá půlka knížky....příběh se rozbíhá, romantika, vztahy, milostné scény, láska to vše vás donutí číst, číst a zase číst:-) Takže shrnuto dobrá oddechovka, která splní přesně to co se od tohoto žánru očekává.
Tak dočteno a jsem nadšená, příběh se mně moc líbil. Byl plný akce, napětí ale i klidných pasáží popisujících život na Fraserově hřebeni. Jsem zvědavá, jak se bude celý příběh dále ubírat, na podzim se dočkáme pokračování. Těším se a zárověň pociťuji smutek, protože již jen dva díly. Tedy pokud nemá paní autorka rozepsán další díl, což by mě jako fanouška série Cizinka velmi potěšilo.
Příjemná oddechovka, je to má druhá kniha od autorky a líbila se mi.
Má první kniha od této autorky a mohu s jistotou říci, že ne poslední. Líbil se mi příběh, dům na útesu, tajemno, romantika a detektivní zápletka. Která sice ke konci již byla odhalitelná, nicméně to nic nezkazilo, napětí do poslední chvíle.
Oddechové čtení, líbil se mi námět. Popis skotské přírody a Lennox :-)