Book_loverkaa1 Book_loverkaa1 komentáře u knih

Před bouří Před bouří Zuzana Hartmanová

Tohle byla vážně jízda! Při čtení se můžete těšit na padlý bohy (což jsou většinou moc hezcí muži…mrk, mrk ), magický mutanty, krvavé boje a milostné pletky.
Ze začátku jsem se sice trochu ztrácela v záplavě postav a užívání podobných jmen mi v orientaci opravdu nepomohlo. Nějakou dobu mi i trvalo pochopit fungování a zákonitosti světa. Jakmile jsem se ale ve všem alespoň trochu zorientovala, nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Autorka umí opravdu skvěle psát a myslím si, že se muže hrdě rovnat nejedné zahraniční autorce známých fantasy sérií.
Příběh má neskutečný spád. Klidné části střídají části plné akce a bojů, kterých se autorka opravdu nebojí. Prolínají se v něm osudy hned několika postav, jejichž charaktery jsou velmi uvěřitelné a myslím si, že si mezi nimi každý najde toho svého oblíbence. Svět a magie je pojata velice originálně a celkově je koncept fantasy post-apokalypsy velice zajímavý. Možná bych brala trochu více milostné linky a více žhavých scén. Když už máme v příběhu ty sexy bohy, tak by nebylo od věci je vidět pěkné v akci.
Co se mi na knize nejvíce líbilo byla různá odhalení, která byla do příběhu skvěle zakomponovaná a také texty z minulosti, které hezky ozvláštnily vyprávění a hlavně hezky vykreslovaly osudy a motivy postav.
Jedná se zkrátka o velmi povedené dílo a mně nezbývá nic jiného než se pustit do dalšího dílu.

08.07.2024 5 z 5