Bookworm345 | Komentáře u knih | Databáze knih

Bookworm345 Bookworm345 komentáře u knih

V pasti V pasti Lenka Dostálová

(SPOILER) *hluboký povzdech*
Nevím, co si o tom mám myslet. Je na tom hrozně vidět, že to je prvotina. Styl psaní byl ze začátku hrozně divný(což se dalo čekat) ale pak jsem si na něj buď nějakým způsobem zvykla, nebo se autorka zlepšila. Teď něco málo k hlavní hrdince. Ta má hrozně divný rádoby smysl pro humor, až někdy působí hrozně otravně. I když, některé její hlášky jsou super, to musím uznat. Štvalo mě, že ona vlastně hned potom co zkolabuje a probere se v nemocnici, tak asi třikrát za sebou zdrhne speciálním jednotkám, které se ji snaží chytit. Podotýkám, že jí je 17. A prostě to nevypadalo uveřitelně. Dobře, má superschopnosti, ale zjistila to asi před deseti minutama, sakra. Po honičce jako prase má ta holka pak chvilku klídek a hned jde zase do akce. Konkrétně se úspěšně dostane do nějaký zabezpečený budovy a někoho tam pokosí, i když vůbec netrénovala. A ten závěrečný útěk v autě s poutama na rukách asi ani nebudu komentovat. (V té době už za sebou měla nějaký výcvik, takže to aspoň dávalo smysl trochu víc)
Celou dobu jsem měla pocit, že čtu nějakou fanfikci z Wattpadu. Vemte si ten nejvíc klišé akční film co vás napadne, zkombinujte to se Stranger Things, dejte tomu úroveň wattpadové fanfikce a voilà máte tady Projekt Alfa. A romantická linka byla taky divná. Prostě si něco řekli, pak že spolu zdrhnou z tý laborky a pak najednou že se milujou, no to jsem fakt moc nevěřila.(Prostě je to prvotina, njn) Nápad ale fajn a obálka taky. Další díly si asi přečtu, protože mě zajímá jak bude pokačovat příběh a jak se autorka zlepší ve psaní atd. Krásné dvě hvězdičky

11.02.2024

Skok nad hvězdami Skok nad hvězdami Natalja Ščerba

Je to super. Musím ale přiznat, že mě to napoprvé moc nebavilo,ale když jsem si Lunastery přečetla podruhé tak mě to bavilo moc. Možná proto, že jsem starší a už znám ten magický systém. Postavy mi přišly fajn. Svět je úžasnej, originální a po přečtení týhle série, když se podívám na noční nebe a tam je třeba úplněk a já si hned v hlavě říkám: " Jooo, Lunojasní mají dneska kalbu". A podle mě by si to zasloužilo víc akce, vždyť tady je milion možností jak tu jejich mystiku využít na maximum a ono prostě nic. Taky to mohlo být trošičku kratší. Ale jinak moc doporučuju.

03.11.2023 4 z 5

Les bez srdce Les bez srdce Joanna Ruth Meyer

Je to úžasná kniha. Někdy sice pěkně drsná, ale to mi tolik nevadilo. Má zajímavej nápad s těmi stromovými sirénami a jak se normální kluk zamiluje do jedné z nich. Měla jsem přečteno za den.

10.09.2023 5 z 5

14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Neříkám,že to pro mě bylo totální utrpení. Má to celkem zajímavý námět a příběh. Ty rozdíly mezi životem v roce 2014 a 1914 jsou fajn. Postavy nic moc. No já nevím, mě to prostě nesedlo. Přišlo mi to takové nepropracované a s nevyužitým potenciálem. Šlo by to podat i líp. Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třema hvězdičkama, ale nakonec jsem dala dvě.

10.09.2023 2 z 5

Síla přílivu Síla přílivu Tanya Stewner

Celá tahle série je něco, tak božího, že se to špatně popisuje. Čtvrtý díl není žádná výjimka. Hlavní postavy jsou skvělé i celý podmořský svět a zmíněné ekologické problémy taky. Alpha cru jsou na začátku a hodně v celé téhle knize celkem na nervy z Oriona, což vlastně dobře ukazuje, že to vlastně jsou jenom děti a vůbec to nejsou přesílené postavy. Sám hlavní záporák reprezentuje takovou tu skupinu lidí, která když sežere v lese sušenky, nechá tam obal ležet a je jim to jedno. ( Jo, to byl trochu divnej příklad, ale je to vlastně pravda, akorát v knize je to dohnaný do extrémů.....což vůbec nevadí). Ehm, ve zkratce (a podruhé) je to boží!

13.08.2023 5 z 5

Barevné vody Barevné vody Tanya Stewner

Božííííí!!! Nevím, jak jinak to mám popsat :)

04.06.2023 5 z 5

Familiár Familiár Leigh Bardugo

Hele, tak tohle vůbec nebylo špatný. Jedna z věcí co mě bavila, bylo to zasazení do renesančního Španělska, kde bylo vidět, že si autorka o té době něco naštudovala. A vůbec, ten příběh měl takovou hezkou mysteriózní atmošku. Ale zase to nebylo úplně skvělý. Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho začetla a ten děj měl prostě pomalejší tempo.(i když, to mi zase tolik nevadilo) Ti dva hlavní hrdinově byly jako dva kusy šutru, dymamika mezi nima byla úplně nulová. Tím pádem i ta romantická linka mezi nima, stála za prd. Něco takovýho bych od autorky Šesti Vran, Zjizveného Krále atd. nečekala, protože tyhle knihy jsou za mě totální vrchol dynamiky mezi postavama.
Je vidět, že Bardugo prostě a dobře, chtěla vyzkoušet něco nového. A to prostě nesedne každému.

23.02.2025 3 z 5

Odkaz lidské pýchy Odkaz lidské pýchy Radek Sterakdary Starý (p)

Tak tohle bylo neskutečný. Je na tom vidět, jakou nadzvukovou rychlostí se Sterak zlepšuje ve psaní. Fakt dlouho jsem nečetla knihu, kde by bylo natřískáno tolik emocí, jako u třetího Odkazu. Regulérně se mi chtělo brečet. (A to se mi normálně neděje) A taky tam byly momenty, kde jsem měla husinu a to jsem to četla ve třicetistupňovým vedru na pláži. Zakončení trilogie bylo prostě naprosto geniální. Smekám Sterakovi a těším se na něco dalšího od něj. (Jestli teda má v plánu psát dál)

23.02.2025 5 z 5

Let přes kameny Let přes kameny Natalja Ščerba

Druhý díl je za mě lepší než ten první. Je tady víc akce, dozvídáme se další informace o dvoutvářném světě atd. Postavy mi pořád přijdou fajn. To je asi jediná série Natalji Ščerby kde nejsou postavy okopírované z Časodějů. Prostě super.

03.11.2023 5 z 5

Hrozba z minulosti Hrozba z minulosti Radmila Tomšů

Z téhle knihy jsem docela dost zklamaná. Zaujalo mě to téma o Strážcích, kteří chrání náš svět před tvory z jiných dimenzí, ale v knize je ten systém strážců nepropacovaný a hrozně špatně napsaný a podaný. Taky jsem se chtěla zmínit o zasazení děje. Nemůžu si pomoct, ale kombinace začátku padesátých let, socialistické ozdravovny, Šumavy a řádu lidí kteří chrání náš svět před bytostmi z jiných dimenzí je prostě divná. Postavy mě moc nezaujaly a romantická linka taky stojí za prd, protože se vyvíjí moc rychle. I když se v průběhu knihy dozvídáme celkem dost informací o minulosti hlavní hrdinky, stejně mi to přišlo neúplné. (Btw, dost by mě zajímalo jak se vůbec dostala ke strážcům a jaký byl její výcvik atd.....chtělo by to prequel, třeba i špatný, ale prostě prequel). Docela mě překvapilo, že je to zařazené mezi "pro děti a mládež". Jak tady tak v knihkupectví. Za mě je to spíš šiťácká young adult kniha jak vyšitá. Dávám 2*. (Tolik potenciálu. Achjo)

13.08.2023 2 z 5