Bookworm345 Bookworm345 komentáře u knih

Poselství deště Poselství deště Tanya Stewner

(SPOILER) "Dokud žiju já, bude žít i Elvarion"

Dopr. Uááá.
Tahle série je boží. A tahle celá kniha a ten konec mě totálně položil. Četla jsem to v době kdy to vyšlo, takže jsem si rok počkala na další díl a dodneška upřímně nechápu jak to moje desetileté já mohlo vydržet celý rok. Hltala jsem každou stránku a stejně tak všechny nové informace o zaniklém mořském světě. Je skvělé, že se Alea konečně potkala se svojí mamkou, která je navíc laborantka, takže.. (však víte co). Ale ztrátu paměti a změnu DNA si Alea a ostatní vážně nezasloužili. (To už je takový to "ty dobré postavy, zažijou to nejhorší')

13.08.2023 5 z 5

Síla přílivu Síla přílivu Tanya Stewner

Celá tahle série je něco, tak božího, že se to špatně popisuje. Čtvrtý díl není žádná výjimka. Hlavní postavy jsou skvělé i celý podmořský svět a zmíněné ekologické problémy taky. Alpha cru jsou na začátku a hodně v celé téhle knize celkem na nervy z Oriona, což vlastně dobře ukazuje, že to vlastně jsou jenom děti a vůbec to nejsou přesílené postavy. Sám hlavní záporák reprezentuje takovou tu skupinu lidí, která když sežere v lese sušenky, nechá tam obal ležet a je jim to jedno. ( Jo, to byl trochu divnej příklad, ale je to vlastně pravda, akorát v knize je to dohnaný do extrémů.....což vůbec nevadí). Ehm, ve zkratce (a podruhé) je to boží!

13.08.2023 5 z 5

Hrozba z minulosti Hrozba z minulosti Radmila Tomšů

Z téhle knihy jsem docela dost zklamaná. Zaujalo mě to téma o Strážcích, kteří chrání náš svět před tvory z jiných dimenzí, ale v knize je ten systém strážců nepropacovaný a hrozně špatně napsaný a podaný. Taky jsem se chtěla zmínit o zasazení děje. Nemůžu si pomoct, ale kombinace začátku padesátých let, socialistické ozdravovny, Šumavy a řádu lidí kteří chrání náš svět před bytostmi z jiných dimenzí je prostě divná. Postavy mě moc nezaujaly a romantická linka taky stojí za prd, protože se vyvíjí moc rychle. I když se v průběhu knihy dozvídáme celkem dost informací o minulosti hlavní hrdinky, stejně mi to přišlo neúplné. (Btw, dost by mě zajímalo jak se vůbec dostala ke strážcům a jaký byl její výcvik atd.....chtělo by to prequel, třeba i špatný, ale prostě prequel). Docela mě překvapilo, že je to zařazené mezi "pro děti a mládež". Jak tady tak v knihkupectví. Za mě je to spíš šiťácká young adult kniha jak vyšitá. Dávám 2*. (Tolik potenciálu. Achjo)

13.08.2023 2 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Šest vran je kniha o mnohem, mnohem lepší než Griša trilogie. Postavy jsou dokonale propracované a napsané. Všechny Grishaverse knihy mám hrozně ráda a výjimkou neí ani tahle. Děj je akční a totálně nabušený akcí a dobrodružstvím. Romantické linky se mi taky strašně moc líbily. Vídám hodně názorů na moc mladý věk postav, vždycky si vzpomenu na Aleu Aquarius nebo Spirit animals. Jednoduše to že parta puberťáků je tak výkonný zlodějský tým mi nevadí. Taky jsem se i zasmála. Velké plus jsou hlášky a citáty.

"No mourners, no funerals"

"Greed bows to me"

"What's the easiest way to steal a man's wallet?
"Knife to the throat?"
"Gun to the back?"
"Poison in his cup?"
" You're all horrible."

"My ghost won't associate with your ghost."

"When everyone knows you're a monster, you needn't waste time doing every monsterous thing."

"It's not natural for women to fight."
It's not natural for someone to be as stupid as he's tall, yet there you stand."

"Scheming face."
"Definitely."

" She laughed and if he could have bottled the sound and gotten drunk on it every night, he would have."

Je toho hodně, ale já to sem prostě nemohla nenapsat. (A to ještě nejsou zdaleka všechny legendární hlášky z téhle duologie)

11.08.2023 5 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Mega boží!

11.08.2023 5 z 5

Vlny času Vlny času Tanya Stewner

Takžeeeee......Tenhle díl byl takový poklidný, ale zároveň moc zajímavý. Sice jsem čekala,že to bude trochu delší a stane se tam toho mnohem víc, ale tahle série mě prostě už zklamat nemůže. A tohle je týrání čtenářů, protože já zase budu rok čekat, než vyjde další díl. Z tohohle mi jednou totálně hrábne. Já tuhle sérii poprvé četla, když mi bylo osm(a pořád mě to baví) a od té doby každý rok čekám než vyjde další díl.
P.S. Ale horší čekání, než po dočtení pátého dílu to nebude.(Snad nejsem jediná, kdo si tímhle prošel)
P.S. 2. Bylo tam docela hodně pěkných citátů.

Tajemství oceánů Tajemství oceánů Tanya Stewner

(SPOILER) Alea dívka moře 3 aneb nikdy nena**rte bohatýho mikrobiologa! Tuhle sérii miluji a tenhle díl byl dobrý......ale, proč tam musí být ten milostný trojúhelník Alea-Tess-Lennox?! Přišlo mi to divný a k tomuhle fiktivnímu světu mi to vážně nesedí.(A v dalších dílech je to taky) Už je tady máme i hlavního záporáka, který sice ze začátku vypadá jako celkem nebezpečná osoba, ale (spoiler) potom má už na**cáno v kalhotách z magických bytostí a směřuje k tomu aby ho porazila parta dětí......
A postavy se někdy chovají dost nelogicky. Př. Když máte podezření, že vás právě hostí někdo hodně nebezpečnej, tak to nejlepší, co můžete udělat je jít za ním a začít ho obviňovat.(ironicky) No, vážně zamyslete se nad tím, vždyť Tess,Ben,Sammy a Lennox mohli prostě najít kde je Alea, všechno jí vysvětlit a zkusit prásknout do bot... (Což by se jim pravděpodobně nepovedlo, ale aspoň by to dávalo větší smysl) Jinak doporučuju.
P.S. Jestli jsi dočetl/a až sem, jsi borec

Barevné vody Barevné vody Tanya Stewner

Božííííí!!! Nevím, jak jinak to mám popsat :)

Volání z hlubin Volání z hlubin Tanya Stewner

Tohle je dobrý začátek absolutně skvělé série. Pro mě osobně je první díl asi nejslabší, protože mi to přijde jako taková rozjezdovka.(Není tam tolik akce,informací o mořském světě atd...) Zároveň po znovupřečtení jsem měla celou dobu husinu z toho, jak to celé začalo a jak moc se postavy v dalších dílech změní a co všechno tahle parta spolu prožije. Celou posádku Alpha Cru mám moc ráda a tohle je jedna z nej sérií, co jsem kdy četla.

04.06.2023 4 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

No ty kráso! Tak tohle byla absolutní bomba.Příběh napsaný čtivým stylem,
zajímavá zápletka....a hlavně superhrdinové...Jelikož mám moc ráda marvelovky,tak mi bylo od začatku jasné, že se mi to bude líbit.Jediné minus:na začatku jsem se docela ztrácela v jménech a přezdívkávh různých postav.(ale to je maličkost) Dávám 5*

29.01.2023 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

No, já nevím.....je to dobrá kniha,ale četla jsem i spoustu lepších a zajímavějších knih.Některé události by si podle mě zasloužily víc rozvést. Ale je tam i hodně pozitivních věcí. Třeba je to napsané dost čtivým,svižným stylem.(takže jsem to přelouskala za chvíli)Je to fajn kniha.

29.01.2023 3 z 5