Vlny času přehled
Tanya Stewner
Alea, dívka moře / Alea, dievča mora série
Zachrání Alea oceány i lidstvo? Osmý díl dobrodružné ságy. Alea získala zpět své magické schopnosti a je znovu dívkou moře – má ale velké obavy o Theu. Kam ji doktor Orion odvedl? Co má v plánu a jakou zvláštní roli sehraje Tess, aby ho zastavila? Nebo je možné, že klíčem k vítězství je nový člen posádky? V moři povstává prastará síla, ale Alfa cru může najít cestu ke svým novým spojencům jen přes benátské uličky. Podaří se přátelům porazit Oriona dříve, než stihne v oceánech rozšířit virus útočící na magické bytosti?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
Die Wellen der Zeit, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlny času. Přihlašte se a napište ho.
Přečetla jsem to zase za 2 dny. Její knihy jsou skvělé. Hltám jeden díl za druhým. Doporučuji.
Opět dávám plný počet hvězdiček. Alea a Lennox se s pomocí Darkonky Sisky vrací ke zbytku Alfa Cru a společně se vydávají do srdce oceánu.
Kniha je napínavá už od začátku, setkáváme se s starými známými i novými postavami. Dozvídáme se další informace o Cassarasovi, což je super. Proroctví Talassiopy a setkání Aleiných rodičů jsou nejsilnější momenty v knize. A navíc se děj odehrává převážně v Benátkách, které jsem měla možnost navštívit.
Už se těším na další díl, už je v edičním plánu nakladatelství a bude stejně jako v originále rozdělen na dvě části, což mě úplně netěší, vzhledem k tomu, jak dlouho se vždy čeká na překlad.
Přeji všem čtenářům dobré vlny. ; )
Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)
28.05.2023
„Zdůrazňujte to, co vás spojuje,a ne to, co vás dělí. I když se vám na druhém nebude něco líbit, mějte na paměti, že jiné je pouze variantou stejného.“
„Jste součástí přírody. Příroda není něco, co je od vás oddělené a co si můžete podmanit. Vy a ona jste jednota.“
„Samueli Draco, zůstaň takový, jaký jsi. Přesně takového tě svět potřebuje.“
Kniha Vlny času v seznamech
pro děti německá literatura fantasy pro děti německé romány
2016 | Volání z hlubin |
2016 | Barevné vody |
2020 | Poselství deště |
2017 | Tajemství oceánů |
2018 | Síla přílivu |
No a teď jdu čekat na další díl a umírat.