bookworm416

O bože, jak já se bavila. Jasný. Není to kdo ví jak originální, Eames není vypsaný a ten příběh má spoustu mezer a děr. Ale dlouho u mě knížka nevyvolala salvy smíchu, při kterých se po mě v metru ostatní cestující koukali jako na absolutního cvoka.
Někdo si stěžoval na přehršel příšer a všelijakých potvor. Autor jich tam narval fakt nespočet. A moje trochu úchylácké srdce fantasmagorika plesalo nadšením. Ani jednu stránku jsem se nenudila a užívala si to od začátku do konce. S naprosto klidným svědomím můžu říct, že tahle kniha by ve vaší knihovně neměla chybět.

Já upřímně netuším, proč jsou z toho všichni tak obrovsky nadšení. Neberte mě špatně. Osobně jsem velkým zastáncem českých autorů, kteří se snaží prorazit na poli fantastiky. Ale tady těch příběhů jsem už četla tolik, že mě tahle kniha absolutně ničím nenadchla. Minangard je absolutní vykradačka Marigolda, příběh jako takový ničím nepřekvapí, ani nešokuje. A při otevření knihy vás do očí udeří ta ohromná písmena, za které se nemusí stydět ani dětské knížky pro nejmenší. Diky tomu si ale můžete říkat jaký jste borec, že jste za dva dny přečetli tak úctyhodný počet stran.
Faktem ale zůstává, že to hezky rychle uteče a pro někoho méně náročného to může být příjemná, oddechova kniha.