bublina2024 komentáře u knih
Psal se rok 1962 a svět byl naplněn velkým očekáváním.... Avšak již v počátcích bylo zřejmé, že atmosféra tohoto velkého koncilu se v žádném případě nebude nést v duchu obhajoby pravověrné katolické Víry a jediné Církve, nýbrž v duchu obhajoby bludů, v duchu dialogu s nepřáteli katolické Církve... Trpké plody „nové teologie“ na sebe nenechaly dlouho čekat a jejich hořkou sklizeň vidíme v našich časech....
Šikana koncilních otců, nátlak, náhlá a nečekaná úmrtí...to jsou jedny z mála tragických událostí, které provázely běh tohoto koncilu, kdy „Satanův dým vnikl do Církve“.
Autor objektivně, chronologicky a s nadhledem popisuje dějové zvraty tohoto koncilu, který se do dějin Církve jistě zapíše jako etapa, která se neměla nikdy stát.
Garantuji vám, že tato publikace vás naplní zděšením i zklamáním z nečinnosti mnoha těch „kteří měli mluvit, ale mlčeli“ a ti, co nemlčeli, byli umlčováni.
Dechberoucí a pro katolíky bolestné čtení, které vás probudí z lethargie k boji za naši Matku Církev!
Pro dobrý začátek každého dne je připraveno kratičké rozjímání, které se váže k výňatku z Písma svatého, jenž je zakončeno stručným předsevzetím a modlitbou.
Nechybí ani podrobný návod ke zpytování svědomí a cvičení rozjímání dle vzoru sv. Ignáce z Loyoly.
Tato publikace jistě splní očekávání mnoha těch, jenž hledají stručnou a praktickou příručku k prohloubení a upevnění svého duchovního života i při hektickém životním tempu.
Útlá knížka kapesního formátu, která v sobě skrývá děsivý příběh ženy z pro nás ne příliš vzdálené minulosti (20.století), která upřednostnila život v hříchu a pohodlí ..až nakonec skončila NAVĚKY V PEKLE..
Doporučení: Vhodný dárek pro bezvěrce i duše (nejen) v pasti „new age“. Po přečtení této knihy „jen tak neusnete“ (za zmínku určitě stojí i stejnojmenná audiokniha – pěkně mrazivý poslech na dobrou noc - která možná pohne i leckterými zatvrzelci.). Ačkoliv je myšlenka neexistence pekla pro lidi velmi lákavá, opak je pravdou..
„Kdo na peklo nedbá nebo na ně nepamatuje, ten mu neujde.“
(sv. Jan Chrysostom)
Hodnocení: 5/5