BukaJ BukaJ komentáře u knih

Severní blata Severní blata Arnaldur Indriðason

Styl psaní dobrý, ale jinač mi přišlo dílo nudné a utrápené. Nic velkého se v podstatě neodehrávalo. Prostředí bylo taky nudné. Chlad byl lepší o dvě třídy !

06.05.2017 2 z 5

Písečná bouře Písečná bouře James Rollins (p)

Dobré, ale přesto nejslabší dílo tohoto spisovatele, které jsem prozatím četl.

24.04.2016 4 z 5

Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy Edgar Allan Poe

Mně se kniha líbla velmi. Většina povídek líčí šílené, byť však v oné situaci přirozené chování jednotlivých postav, které pociťují pocit viny, nebo jsou v situaci, z níž není úniku. Empatický čtenář cítí veškerou boles a šílenství, prožívané danou postavou v knize. Některé z povídek se jeví, jako humurné, konec je však s šíleným nádechem tragický, např. u povídky Skokan. Nejvíc se mi líbily povídky: Démon zvrácenosti, Maska červené smrti, Král Mor, Jáma a Kyvadlo a Černý kocour. Nejméně Berenice a Ohnivý kůň. Kniha je spíše šílená, než-li horrorová...

20.11.2015 5 z 5

Fantom hlubin Fantom hlubin James Rollins (p)

Nejslabší kousek v podání tohoto autora, co jsem prozatím četl, ale přesto poutavé a spolehlivé dílo...

05.11.2015 4 z 5

Oltář ztraceného ráje Oltář ztraceného ráje James Rollins (p)

Pro mě výborná kniha. Není zde moc co vytýkat..

27.12.2014 5 z 5

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Mám z knihy smíšené pocity. Tuto knihu jsem četl velmi dlouho, poněvadž mi dělalo problémy se do knihy pořádně začíst. Kniha se mi zdála roztahaná a u mnohých pasáží jsem téměř usínal. Chyběla mi tam špetka napětí. U pasáže, kdy hledali Perse kdesi v kůlně...jsem se skoro smál, místo abych se bál. Prvně se píše, že si na tmu Edgar zvyknul, byť jen částečně, viděl Jacka jak leze po žebříku, ale poté po sobě šlapali, až málem vylili obsah s baterkou...kterou Edgar držel v jedné ruce jako socha svobody.. Dále rozhovor s panenkou mi přišel, jako by Stephen nevědě, jak dále pokračovat, jak navázat spoje.. Tak to vzal od cesty pěkně přes Jackovo břicho. A doslova jsem žasnul, jak nechtěli dělat rámus se zamčenými dveřmi Hnízdiště volavek, aby neprobudili nad sebou spící netopýry, ale za minutu na téměř stejném místě stříleli do čtyř metrového aligátora s pistolí vyrobenou zlobivými židy, ze které všem po výstřelu zaléhalo v uších. Netopýři nadále spali, až se jim za ušima prášilo. Puška zřejmě nebyla nastavena na netopýří, nízkofrekvenční vlny. A také jsem přesně nepochopil, odkud se vlastně přesně vzala Perse. Jestli ji poprvé nakreslila Libbit a tim stvořila onu porcelánovou figurku.. Nevím, ale dost možná, že mi tento fakt unikl skrze dosti velkých prodlev při čtení této knihy.. Ale musím zase konstatovat, že se mi líbilo, jak Stephen krásně vykreslil charaktery postav, kolik přátelství a lásky se v knize vyskytlo, především lásky ke své dceři "internetové Zdalii". Každá z postav má něco do sebe a vzajemná souhra mezi nimi je velmi procítěná. Závěr knihy se mi rovněž velmi líbil, i když nebyl úplně z nejšťastnějších.. Stephen je pro mě umělec, stejně jako Edgar a i přes to, že jsem knihu né vždy úplně hltal, cosi ve mně zanechala, což je důležité a proto musím hodnotit toto dílo kladně.

29.11.2014 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Pro mně naprosto boží kniha! V obou dílech jsem s těmi dětmi dýchal stejný vzduch, prožíval veškerá dobrodružství a žil s nimi každý okamžik od samého počátku knihy až do úplného konce... Na pokračování se již nemůžu dočkat.

11.09.2014 5 z 5

Kolo temnoty Kolo temnoty Lincoln Child

Perfektní kniha. Je již dlouhá doba, kdy jsem knihu četl naposledy a nyní mám chuť, přečíst ji znova. Jedna z nejlepších knih, co jsem četl.

06.07.2014 5 z 5