Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy přehled

Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363/mid_jama-a-kyvadlo-a-jine-fantasticke-p-gbK-363.jpg 4 890 890

V novém výboru čtrnácti povídek nás Edgar Allan Poe, mistr hrůzostrašných historek a tajemných příběhů, opět vede do pochmurného světa své originální obrazotvornosti. Působivost jeho děl čas nezmenšil, i po dvou stech letech od autorova narození se nám nad povídkami tají dech a hrůzou naskakuje husí kůže. Napětí, strach a pocit zmaru, zšeřelé světy rozpolcených postav, pološílených vypravěčů a hroutících se bytostí nás stále děsí i lákají, odpuzují i neodolatelně přitahují, takže po večerech znovu usedáme pod lampu a noříme se mezi stíny Poeových temných hrdinů. Jáma a kyvadlo (ve starším českém překladu též Studna a kyvadlo) je jedna z nejznámějších povídek Edgara Allana Poea, kterou napsal v roce 1842. Tato povídka se odehrává v pozdním středověku, líčí pocity člověka odsouzeného inkvizicí na smrt za kacířství. Autor neuvádí jméno hlavního hrdiny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy. Přihlašte se a napište ho.

Lenyksy
23.11.2024 5 z 5

Moje oblibena kniha tajemnych a zahadnych povidek.

martianekk
18.11.2024 2 z 5

Edgar Allan Poe patří mezi hororové klasiky. V této knize je několik různorodých povídek a rozhodně stojí za pozornost.

goofinkaa
26.10.2024 3 z 5

Edgar bol zaujímavý a šikovný spisovateľ, ale mňa úplne za srdce nechytil. Často som tu strácala pozornosť, ale zase nápadité to miestami fakt bolo.

Kniha Jáma & kyvadlo a jiné fantastické příběhy v seznamech

v Přečtených1 463x