Cajda Cajda komentáře u knih

Ta nová, brácha a já Ta nová, brácha a já Brigitte Blobel

Dobře čtivá a oddechová dívčí kniha. Na delší cestu do vlaku či auta. Čtu znova, po letech, ale tentokrát už ji ze své knihotéky postoupím dál. Mít ji nemusím.

13.06.2020 3 z 5

Unesli Mňouka, Baskerville Unesli Mňouka, Baskerville Miloslav Švandrlík

Vtipné, nenáročné, oddechové čtení u kterého není potřeba nijak zvlášť přemýšlet - tyto knihy jsou dle mne sázka na jistotu - doporučuju :o)

01.06.2020 4 z 5

Příšerná smrt krásné dívky Příšerná smrt krásné dívky Miloslav Švandrlík

01.06.2020 4 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

No to je ale blbina...přijde mi to tak padlé na hlavu, že mi to ani směšné není. Dětem se to možná líbí, jak píšete, ale za mne teda "nebrat". Ani obrázky nejsou ničím krásné.. Ty detektivky tedy píše mnohem lepší. Tohle nemůžu číst ani jako oddechovku....a ani audioknihu zkoušet nebudu....

29.05.2020

Tiché bouřky Tiché bouřky Klára Jarunková

V originále možná ještě zajímavější, nicméně čte se dobře, i když ze začátku jsem neměla tušení o co jako půjde....ale závěr je ten, že se člověk má starat hlavně sám o sebe, žít přítomným okamžikem a užívat si vše co přichází plnými doušky. Za mne hezká, ale ničím výrazná. Předám ji dál....

27.05.2020 3 z 5

Jindřich VIII. a jeho popravčí špalek Jindřich VIII. a jeho popravčí špalek Alan MacDonald

Ve své podstatě a v rámci možností jednoduše sepsaná historie Jindřicha VIII. pro zaujetí a srozumitelnost i těm největším lajdákům dějepisu....

25.05.2020 4 z 5

Jak vyléčit depresi aneb Šest kroků k zdravému životnímu stylu Jak vyléčit depresi aneb Šest kroků k zdravému životnímu stylu Stephen S. Ilardi

Ano, kniha je přehledná a srozumitelná, souhlasím, ale samotnému člověku v depresi nepomůže - může pomoci jen tomu, kdo případně může pomoci někomu ve svém okolí se z deprese dostat. Záleží na stadiu "rozkladu" osobnosti, tedy na stadiu deprese samotné, ale věřím, že pomůže i samotným již zaléčeným pacientům, jež jsou na úspěšné cestě zpět ke svému vlastnímu já.... Není to snadné, ale všem vám/jim držím pěsti.

25.05.2020 5 z 5

Krkonoše - příroda, historie, život Krkonoše - příroda, historie, život kolektiv autorů

Kniha je naprosto úžasná a tlustá "bichle", kterou je potřeba mít při čtení na klíně a víte, že ji tam máte. Je plná obrázků, fotek a zajímavostí. Listuji v ní vždy téměř posvátně. Krkonoše mne uchvátily, přesto, že jsem z Beskyd. Tento svazek je ideálním studijním materiálem nebo nutným kouskem do knihotéky milovníka Krkonoš!

22.05.2020 5 z 5

Moderní snář Moderní snář Tony Crisp

Spousta hesel s odkazy na další podobná včetně různých příkladů. Přiblížení pochopení snu a jak se snem pracovat.

19.01.2012 3 z 5

Riskantní známosti Riskantní známosti Diana Stainforth

půjčila jsem si ji v knihovně a po asi 5 přečtených stranách jsem zjistila, že už jsem ji asi četla - netuším kdy a kde jsem k ní přišla - nezanechala nic zásadního - a znovu se mi číst nechce....

10.10.2011 1 z 5

Přátelé a jiní nepřátelé Přátelé a jiní nepřátelé Diana Stainforth

četla jsem ji už dávno, ale bylo to úžasné a napínavé čtení - ještě se na ni chystám znovu

10.10.2011 5 z 5

Bety Bety Antonín Zhoř

příběh barunky z knihy babička, tedy zajímavá kniha, dobře se čte, má živý děj.

27.02.2011 4 z 5

Všechno v pořádku, slečno Karpíšková? Všechno v pořádku, slečno Karpíšková? Eva Michorová

Parádní čtení, oddychová, veselá kniha :o)

Nevíte, kdo mě zabil? Nevíte, kdo mě zabil? Eva Michorová

Báječně se čte - tzv. jedním dechem, odpočinete si, zasmějete se.

30.11.-0001 5 z 5

Všechno přiznávám, všechno... Všechno přiznávám, všechno... Johannes Mario Simmel

Taky velmi dobré čtení. Doporučuji!!!

30.11.-0001 5 z 5

Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Johannes Mario Simmel

Taková milá kniha - hezký dojemný příběh. Je to kniha pro děti, dá se tedy přečíst jako odpočinková. Obrázek na přebalu namaloval pan Karel Gott, všimli jste si?

Svůj kalich hořkosti Svůj kalich hořkosti Johannes Mario Simmel

Nejlepší kniha hned po "Kaviáru". Fakt super. Vřele doporučuju. Není náročná, skvěle se čte!

30.11.-0001 5 z 5

Země zůstane ještě dlouho mladá Země zůstane ještě dlouho mladá Johannes Mario Simmel

Povídky stejně jako Setkání v mlze. Taky pohodička :o) Čtěte!!!

Divím se, že jsem tak veselý Divím se, že jsem tak veselý Johannes Mario Simmel

Zajímavé dramatické čtení. Děkuji pane Simmele!!!!

Tajný chléb Tajný chléb Johannes Mario Simmel

Dobrá kniha, nenáročná - doporučuju.