calfa komentáře u knih
Putování do temné džugle a nejhlubších zákoutí lidské mysli, přímo do srdce temnoty. Kurtzovi a jeho šílenství neuniknete ,,Ta hrůza! Ta hrůza! - "
Rasistická krajní pravice a její boj proti dnešnímu multikulturalismu ve vzdělávacím systému a pozitivní diskriminaci národnostních menšin na pozadí nacistických teorii nadřazené rasi a okultismu. Myslím si že stojí za to si knihu přečíst.
Válka je nejpřesnějším druhem věštby. Jde totiž o zkoušku vůle jednoho a zkoušku vůle druhého v rámci vůle vyšší, kterážto musí, jelikož obě vůle váže, nutně dospět k výběru. Válka je nejvyšší hrou, poněvadž válka vposledku vnucuje jednotu bytí. Válka je bůh.
Tož vydejme se na tu pouť nekonečnými pláněmi americko-mexického pomezí s tlupou nájemných zabijáků a lovců skalpů.
Sbohem, baby je hodně dobře napsaný thriller, problematika únosů dětí je zde vylíčena opravdu originální zápletkou. Napínavé od začátku až do konce.
Docela to šlo, King je sice větší king než předvedl v této jeho knize, nicméně jeho, povídka ,,N" mne mile překvapila. Ten prostupující strach z temnoty završený sebevraždou z mostu hmm, to beru.