CallaT CallaT komentáře u knih

☰ menu

Tajomstvo havraních krídel Tajomstvo havraních krídel Laura Ensi

Již třetí díl série a musím říci, že čím dál lepší.
Rozvíjí se nám příběh, vrací se nám Rain, na kterou jsem se opravdu zase těšila. Poznáváme mnohem víc do hloubky jednotlivá společenstva, přibude nám zase pár nových postav (nebudu prozrazovat, však se k nim pročtete) a pak ta romantika...
Na to, že ji nemám ráda, Maelle jsem docela chápala, líbilo se mi to. Nepřišlo mi to tlačené na sílu jako u jiných knih a autorů. Tady to nějak vyplynulo samo ze situace. Nejsem tedy milovník těchto scén, ale jsou vedené s mírou, i když možná je méně někdy více.
Mnohem víc se pak dozvídáme o Říši mrtvých a o Maelle jak otakové. Zpočátku je docela záhadná a pak se dozvídáme spolu s ní i víc o světě.

Velká výhoda je, že nepotřebujete číst předchozí díly, abyste pochopili pointu. Je to samozřejmě lepší, ale pokud zrovna nemáte čas a zaujal vás námět...

05.05.2024 5 z 5


Vůně citrónu Vůně citrónu Sam Xabyssus (p)

Úžasný příběh. Nic podobného jsem ještě nečetla. Bylo to podobné jako vyprávění od kamarádky někde v kavárně, kde se také většina příběhu odehrává.
Sam mi byla o něco sympatičtější než Alison a když se příběh otočil, tak bylo příjemné vidět stejné chvíle i z druhého pohledu.
A pak přišla další část, která mě dostala ještě víc. Jako student Bradavic říkám, že smrt Brumbála mě zasáhla, ale tohle bylo ještě něco víc!
Když říkám, že Sam umí psát, tak opravdu umí! =)

21.11.2021 5 z 5