Canney komentáře u knih
Konec celé sérii se mi na jednu stranu opravdu líbil, ale na tu druhou neskutečně naštval. A myslím, že nebudu sama, když řeknu, že tohle opravdu nebylo nutné. Přesto bych Hex Hall určitě doporučovala přečíst. Celá série se totiž nese v zábavném duchu a určitě se u ní zasmějete a oblíbíte si postavy. Jsem také zvědavá, jaké je spin-off série. Doufám, že u nás také vyjde.
Druhé pokračování série Hex Hall obsahuje hned několik vtipných situací a ještě více vtipných hlášek, ty si ovšem ve většině případů bere na starosti Sophie. Ani vám to nepřijde a už jste téměř na konci a nutně potřebujete další díl. Démon z Hex Hall totiž končí otevřeně. Jsem tedy ráda, že jsem si z knihovny půjčila i třetí díl, v opačném případě, bych nadávala.
Já české autory moc nemusím a rozhodně je ani nevyhledávám, ale Kateřina Petrusová se stane mojí malou vyjímkou. Nebezpečná láska je naprosto úžasná kniha! Postavy jsou dobře propracované a vy jim věříte každé jejich slovo. A navíc ještě jsem nečetla žádnou knihu s podobnou zápletkou (myslím Mika).
Ze začátku musím říct, že Popelka je jedna z mých oblíbených pohádek a řekla bych, že se autorka se svoji prvotinou poprala obstojně. Hlavní prvky z klasické Popelky tam byly a některé si autorka malinko přizpůsobila. A mě se to líbilo!
Jenže v knížka končí dost otevřeně a já otevřené konce bytostně nesnáším, kdo má potom čekat na další díl? A ještě ke všemu je to neskutečně předvídatelné. Dostala jsem se asi do první třetiny a hned jsem věděla, koho to hledají.
Tohle byla první knížka, kterou jsem od této autorky četla a ze začátku byla nic moc. Skoro nic se tam nedělo a přišlo mi, že popisů tam bylo až moc. Naštěstí se to asi v půlce knihy obrátilo a konečně se začalo něco dít. I když rozjezd nebyl nic moc, tak konec mi to docela nahradil a od této autorky si chci ještě něco přečíst.
Tento díl byl zatím nejlepší! Tentokrát mi Rose přišla v pohodě (narozdíl od předchozích dílů), ale Adrian, Dimitrij a Christian byli jako vždy prostě nejlepší. A ten konec - takový jsem ho rozhodně nečekala a už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.
Druhý díl se mi líbil víc než ten první. Příběh už není tak nudný a předvidatelný, ale je v něm docela dost akce. Ale Lia se mi stále zdá jako ta naivní dívka z prvního dílu.
Začátek byl pro mě docela těžký. V knížce se nic moc nedělo a docela mě nudila. A já jsem měla co dělat abych se u knížky udržela, to se zlomilo až v půlce knížky. Myslím, že postavy v knížce byly dobře vykreslené a tak jsem si o nich mohla udělat určitý obrázek.
Celkově se mi knížka líbila, ale objevovalo se v ní pár nudných pasáží, které prostě nemohu přehlídnout.
Knížka se mi líbila, jen jsem se ze začátku trochu ztrácela v tom, kdo je co za "druh", ale během čtení je to pěkně vysvětleno a já jsem to nakonec pochopila. Určitě si přečtu i další díly :)
Tento díl se mi líbil mnohem víc než ten předchozí. Moc se těším na další, jsem zvědavá jak to bude pokračovat :)
Začátek mě moc nebavil, autorka se zabývala zdlouhavým popisem všeho okolo. Časem se to ovšem změnilo a mě se příběh začal docela líbit :)
Druhý díl byl podle mě mnohem lepší než první. Měla jsem ho přečtený za jeden den. Je to opravdu čtivá knížka a já doufám, že se k dalšímu dílu dostanu co nejdříve.
První díl mě moc nezaujal, ale určitě si přečtu ještě další díly, na které se docela těším :)