Centurion.d komentáře u knih
První delší povídka Stín Kobry mě moc nechytla. Povídka má zajímavý námět, ale zpracování charakterů a celkový popis prostředí toho světa mi přijde takový nedostatečný, podle mě dost věcí není vysvětleno. Taky mi postupně vadilo, že hlavní hrdina nám pořád dokola opakuje co musí udělat a proč, což čtenář pochopí už o prvním sdělení...
Druhá povídka Zabít mrtvého se četla lépe. Je taková svižnější, líp napsaná a námět zajímavý.
Musím říct, že se série o klonovaných komandech s každým dílem zlepšuje. Velmi čtivé.
Hry jsem některé hrál, tuto zrovna ne, každopádně jsou pěkné a líbí se mi. Proto jsem si přečetl první knihu a to byla tedy chyba. Strašné. Naprosto jednoduché vyprávění, žádná hloubka, skoro jako přepis nebo návod pro hru :( Pro mě naprosté zklamání...
Nebylo to špatné, ale hledejte v tom jen oddechovou literaturu, nic k velkému přemýšlení. Není to jako ostatní Clancyho knihy. Takový modernější Bond, který skoro sám díky svým všemožným vychytaným pomůckám zachrání svět.
Kdo zná hry, tomu se to bude líbit a pozná v tom členy týmu a hlavního hrdinu za kterého hrál :)
Poměrně slabota. Hry jsem nehrál, kniha je napodobenina Indiana Jonese a Tomb Raidera, o hledači pokladů, což mě lákalo :(. Bohužel.
Přečíst se to dá, ale řekl bych, že je to takové nemastné, neslané, a popisované dost nepřesvědčivě.Postava hlavního hrdiny působí dost nepřesvědčivě, charaktery postav jsou hodně slabě popsané. Prvních pár odstavců začne několika drsnými zbytečnými "sprostějšími" slovy,které jsou jako, když tam nepatří a asi jsou tam omylem, protože jsou poslední a kniha je pak psána úplně jinak. Špičkování a rádoby vtipné hlášky hlavních postav jsou posléze spíš otravné. Finále knihy je předvídatelné.
Celkem hezky napsané, série se dobře rozjíždí. Čtivější než první díl. Zajímavé je sledovat, jak se kloni začínají vyvíjet a uvědomovat si sami sebe a svůj osud.
Když se nad nimi pak člověka zamyslí, tak je opravdu skoro děsivé, že jsou to jen vyrobené hračky Darth Plagueise a Palpatina pro jejich sithský plán. Jsou bráni v podstatě jako spotřební materiál, jako droidi proti kterým bojují. Vytvořeni pouze pro boj, bez vyhlídky normálního života.
Docela slušná kniha. Dobrý úvod do série o klonových komandech a náhled do myšlení a vývoje klonových vojáků.
Velice pěkná kniha, čtivá. Hezký náhled na dlouhodobý sithský plán a perfektně popisující události před klonovými válkami a vznik a vývoj senátora Palpatina alias Darth Sidiuse. Kniha je spíše podrobně zaměřena na vývoj Palpatina než na samotného Darth Plagueise.
Jedna z lepších knih z prostředí Star wars. Pěkně popsaný život jednoho z největších Sithů. Hodně čtivé.