Chladnetka
![Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153240/fifty-shades-padesat-odstinu-svobod-OA5-153240.jpg?v=1436963307)
Nějak nerozumím tomu, proč to všichni čtete, když je to takový odpad a tak hrozně nudné a o ničem, ale ve finále přečtete všechny 3 díly.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155109/nez-jsem-te-poznala-Gq9-155109.jpeg?v=1507958865)
Nádherná, vtipná, dojemná, romantická kniha. Už po prvních stránkách jsem věděla, že se mi bude líbit, ale takový příběh jsem opravdu nečekala. Kniha je smutná, ale zároveň zábavná, občas jsem brečela i smíchy. Nepamatuji si, kdy by mě kniha, tak zasáhla, natož, abych musela použít kapesník (a ne jeden).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zblbnout, ale krásně Zblbnout, ale krásně](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37615/zblbnout-ale-krasne-UGD-37615.jpg?v=1637228282)
Zajímavý a šokující příběh, o to víc zajímavější, že je skutečný. Docela obdivuju autorku (hrdinku), jak se se svým životem pere, i když za hodně svých nesnází si může jen ona sama. Co mi přišlo líto, byly její děti. Držím jí palce.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Před svatbou Před svatbou](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155261/pred-svatbou-155261.jpg?v=1363979021)
Krásné, zábavné a romantické čtení. Žádné nudné pasáže, knížka pěkně plyne. Skvělá oddychovka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151442/ucitel-lasky-649866665689d.png?v=1687709286)
Asi jsem čekala malinko víc. Už podnázev Padesát odstínů... Po Česku, v tom bych viděla ten problém. Chyběl mi tam ten správný náboj. A kdyby měla kniha o 100 stran méně, vůbec bych se nezlobila. Během čtení mi začalo dost vadit slovní spojení ´uragán vášně´, kterého tam bylo nesčetněkrát. Dávám 3 hvězdy. Uvidíme, co přinese další díl.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Skvělá kniha, stejně jako první díl, možná o malinko lepší. Vřele doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145157/bavettovi-nepritel-meho-nepritele-RTZ-145157.jpg?v=1418766219)
Skvělá kniha od české autorky. Žádné protahování děje, vtipná, napínavá, romantická, zkrátka skvělé čtení. Moc mě bavily dialogy mezi Johnnym a Robertem. Ráda se k ní ještě vrátím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Miluju tě, tak vypadni Miluju tě, tak vypadni](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139395/miluju-te-tak-vypadni-139395.jpg?v=1352379057)
Nevím, co na to říct. Ani nevím, co jsem od této knihy čekala, ale tohle to asi nebylo. Během čtení této knihy jsem přečetla další dvě a do čtení jsem se musela nutit, jenom abych ji neměla nedočtenou. Knihu si určitě znovu nepřečtu, naštěstí ji ani nevlastním. Dávám 2 hvězdy, jednu za to, že kniha vůbec vyšla a druhou za tu obálku. Jinak kde nic, tu nic. O to smutnější je, že je to true story.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Sbírka motýlů Sbírka motýlů](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139337/sbirka-motylu-fUs-139337.jpg?v=1560782048)
Asi bych tuto knihu nenazvala strhujícím erotickým příběhem, jak se píše v anotaci. Jde o popisování střídání jednoho muže za druhým, za účelem zapomenout na svého dlouholetého přítele, který hrdinku pustil k vodě kvůli jiné. Neobjevují se téměř žádné dialogy. Ačkoli kniha má jen 140 stran, četla jsem ji poměrně dlouho, oproti jiným mnohem delším knihám. Znovu ji číst určitě nebudu a ráda na ni zapomenu, což nebude velký problém.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Hrana rozkoše Hrana rozkoše](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136751/hrana-rozkose-136751.jpg?v=1349547058)
Knihu jsem po pár stranách chtěla odložit. Protože jsem četla Fifty Shades, neubránila jsem se srovnávání. Seattle, Portland a zase hrdinka kousající si ret?! Nakonec jsem se přes to přenesla, knihu dočetla. Myslím si, že kniha by určitě snesla ještě dalších 100 stran, kvůli charakteru postav a kvůli kvapnému konci. Nelituji, že jsem knihu četla, ale je to spíš průměr.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)