cie | Komentáře u knih | Databáze knih

cie cie komentáře u knih

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Zajímavá kniha...jen mi nepřišlo, že bylo hlavnímu hrdinovi 15-16let, typovala bych ho tak na 10-11let vzhledem k tomu, že pořád plakal a styl psaní byl dost jednoduchý. Ze začátku jsem si dokonce nebyla jistá, jestli náhodou není i mentálně zaostalý :-D

31.08.2016 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

I když tu neřádí sériový vrah, který by vyvraždil celé město a nestříká tu všude krev, tak jsem se opět nemohla od knížky odtrhnout! Doporučuji a vrhám se na další díl!

12.07.2016 5 z 5

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Tak Osvícení bylo prostě lepší, a to jsem ho četla hooodně dávno...ale zas nemůžu říct, že by mě Doktor spánek vyloženě nebavil. Začátek byl trochu slabší a toho nadpřirozena vč. "upírů" bylo na mě už moc, abych tomu mohla uvěřit.

24.02.2016 4 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Do této knihy se mi moc nechtělo, protože období čtení o holocaustu už mám za sebou a určitě to není téma, které bych chtěla číst před spaním. Ale po přečtení už nelituji, protože se od knihy nedalo odtrhnout!

28.05.2015 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Skvělé! Co díl, to větší napětí...jen doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších dílech! ;-)

01.05.2015 5 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Úžasný neotřelý nápad a napětí až do konce, co víc si od knížky přát? ;-)

16.05.2014 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Bylo to moc napínavé...dala bych i pět hvězd, ale vadí mi, že hlavní hrdina je až moc dokonalý! :-D

11.10.2018 4 z 5

Divná Jadie Divná Jadie Torey L. Hayden (p)

Neuvěřitelné! A přesto možné! Úžasná kniha...obdiv autorce!

17.04.2018 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

V porovnání se Silem je to slabota...překombinované, nevěrohodné...prostě mě to nebavilo.

14.03.2017 2 z 5

Hluboký hrob Hluboký hrob Steve Robinson

Nemůžu jinak než dát za pět! Opět skvělý příběh a návrat do minulosti...trochu mi to připomíná seriál, který se tuším jmenuje Beze stopy, kde se prolíná příběh z minulosti a ze současnosti. Doporučuji.

15.12.2016 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Dočteno snad jen z nostalgie...forma scénáře mě vůbec neuspokojila, kdo nezná dobře předchozí díly, tak se v tom bude ztrácet, samotný příběh taky nic moc, možná by vynikl víc nebýt jen té přímé řeči...teď si ani neumím představit, že bych na to šla do divadla.

28.11.2016 2 z 5

Stopy v krvi Stopy v krvi Steve Robinson

Nemám ráda, když hned na obalu knihy na mě "křičí" srovnání s jinými knihami (spisovateli), to jsem pak hodně skeptická a někdy mě to spíš od knihy odradí. To je opravdu nutná taková reklama? Nikdo by ji nečetl? V tomto případě určitě tahle reklama nutná není a kniha je výborná sama o sobě! Proto musím dát knize 5*, protože je opravdu skvělá!

03.11.2016 5 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Tak mně se vyprávění z pohledu dítěte líbilo, protože to je to, co dělá tuhle knihu zvláštní a jinou...a proto dávám 5* a doporučuji.

31.10.2016 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Další skvělá detektivka! Kdy bude další díl!? ;-)

28.09.2016 5 z 5

Smrt pana fotografa Smrt pana fotografa Dana Kovaľová

Opravdu prázdninová oddechovka. Moc se mi líbil začátek a sedl mi styl humoru, bohužel pak už to moc negraduje a od zápletky příliš nečekejte. Velké plus je malý rozměr knihy vhodný do kufru ;-)

06.06.2016 3 z 5

Bezedná propast Bezedná propast Ken McClure (p)

Kdyby v podstatě nebylo už vše řečeno v obsahu knihy, tak by mě to možná bavilo víc...

08.02.2016 3 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Napětí od začátku do konce! A i když si myslíte, že pointa je jasná, tak budete na konci překvapeni ;-)

03.01.2016 5 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Krásná kniha, moc pěkné ilustrace, ale tak strašně smutná a depresivní...dětem bych ji číst nedala, leda že by měly podobnou zkušenost a potřebovaly by se s tím vyrovnat.

14.12.2015 4 z 5

Kameník Kameník Camilla Läckberg

Kniha byla napínavá, přepínání do minulosti mi nevadilo, naopak jsem se na to těšila...vadily mi ale časté změny vypravěče - děj byl vyprávěný z pohledu skoro všech postav příběhu a hlavně ze začátku než jsem si zapamatovala kdo je kdo, tak to bylo dost matoucí.

24.11.2015 4 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Prostě pohádka pro náctileté. Místy dost naivní, ale jako oddechovka před spaním ok ;-)

19.11.2015 3 z 5