ckostonc ckostonc komentáře u knih

☰ menu

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Tahle knížka a celá sága je pro mě legendou. Neuvěřitelně čtivá, postavy, které si zamilujete, akce, jak má být, dialogy, jak mají být a celkově hluchá místa se těžko hledají!

18.03.2016


Relikvie Relikvie Lincoln Child

Velmi čtivá knížka, sympatické postavy, má to šťávu, dobře napsané pstřídání mezi jednotlivými postavami. Knize trošku chybí napětí a nějaké překvapení. Vše je jasné po pár stránkách! Škoda!

18.03.2016


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Ze začátku se kniha četla velmi dobře i vtipy byly skvělé. V půlce pak tak nějak ztratila šťávu a přiapdalo mi, že je tak nějak o ničem... Další díly zkusím až později. :)

18.03.2016


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Kniha od začátku sype jedno životní moudro za druhým a čím více se blíží ke konci, tím jich sype více. V jádru je to vlastně jen prosťoučký příběh vyprávěn jako pohádka, ale pro děti určitě není. Lidem, kteří prožívají různé těžkosti v životě se možná bude knížka líbit, mně přišla dosti nemastná a neslaná.

18.03.2016


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Myslím si, že jde o velice kvalitní dílo, ale mě příliš nesedlo, i přes to, že je mi téma velmi blízké. Postavy nemastné, neslané, dialogy a celkové tempo děje neustále přerušované myšlenkovými pochody hl. hrdiny a popisnými pasážemi snažící se navodit na tu správnou beznadějnou notu, ale působily na mě spíše rušivě. Spousta zajímavých a tajuplných věcí/úkazů/stvoření byla bohužel také nějak zahrána do outu. Jinak skvělý nápad, i přes zápory má kniha dost skvělých detailů, a také několik opravdu nervy drásajících momentů. Zkuste ji, třeba vám sedne víc než mě! ;)

08.03.2016