Raidor

Tak tohle byla kniha naplněná akcí, někdy až směšně Hollywoodskou a neuvěřitelnou. Ale vesměs se mi líbila. Bylo to velice čtivé, děj nezaostával na mrtvých bodech, příběh se mi také líbil. Pozor, spojler... Ne všichni draci jsou tam zlí a jednoho jsem si velice oblíbil.

Kniha se mi moc líbila. Byla temná, jak už název napovídá, plná útrap, emocí a zvratů k horšímu. Konec knihy se mi velice líbil, byl emotivní a velice mne štve, že se zbytek série už do češtiny nepřeloží...

Z této knihy jsem celkem zklamaný. Kniha mne navnadila tím, že se jedná o mořskou obludu - obří chobotnici. Avšak knihu jsem dočetl až po mnoha dnech, kdy jsem se do čtení nutil jenom proto, abych zjistil, jak celý příběh dopadne. V knize je mnoho chyb, především gramatických, ale také lze najít příběhové chyby, jako kdyby si autor občas nepamatoval svůj vlastní příběh. Jako kdyby autor prostě celou knihu napsal a už si jí po sobě vůbec nepřečetl. Ty chyby znepříjemňovaly čtení. A také mi vadilo, že se tam hodně popisů často opakovalo. Autor rád popisoval nepodstatné věci, kdežto chobotnici a akci s ní nepopisoval skoro vůbec. Vždyť to bylo přeci o chobotnici, kvůli tomu jsem knihu četl, tak proč tam toho s chobotnicí bylo tak málo?

Výborný soupis potřebných informací o duchovních zvířatech, které se nedají nikde moc sehnat.

Výborné pokračování Temeraira a Laurence. U čtení jsem se nenudil a zvraty v příběhu byly silné.
Doporučuji přečíst.
Těším se na další díl.

Já vám nevím, z této pidi-knížky mám smíšené pocity.
Fantasy žánr mám ve velké oblibě a tato knížka byla mou první zakoupenou ze světa Asterion. Líbila se mi vtipnost, kterou byla pojata, dokonce i neviděné nápady, avšak po čtyřech cestách autobusem jsem knížku dočetl. Prakticky jsem se pořádně neseznámil s postavou/postavami, ba ani s dějem a už to skončilo. Navíc hlavní postava - hobit na cestách, sběratel požitků - mi nebyla vůbec sympatická. Takže... Nevím. Možná kdyby knížečka měla jen o pár stránek více a nebyla tak maličká. V podstatě jde o povídku a ne pořádný knižní příběh.

Druhý díl série Temeraire byl plný napětí a nečekaných událostí. Jak již bylo psáno v jiných zdejších komentářích, příběh se z více jak z poloviny, přibližně 2/3 knihy, odehrává na moři při cestě do Číny. To mi však vůbec nevadilo.
Těším se na třetí díl, jak bude dobrodružství Laurence a Temeraira pokračovat.

Tímto gamebookem jsem byl velice zklamán. Není to nic komplexního, jako například Lone Wolf. Byť je to gamebook, kde čtete po odkazech, přesto ať si zvolíte jakýkoliv směr, nebo jakoukoliv možnost, vždy vás to nakonec navede tam, kam autor zamýšlel. Vůbec to nemusel psát jako gamebook, mohl to napsat obyčejně jako příběh.
Za mne pouze dvě hvězdičky - to jenom díky tomu, že se lze v knize občas trochu zasmát.