Dakarianna Dakarianna komentáře u knih

Anglický pacient Anglický pacient Michael Ondaatje

Nevím, moc mi nesedla. Bylo to dost zmatené, chaotické, měla jsem problém se začíst.
K postavám jsem si moc nebyla schopná vytvořit nějaký vztah, jejich příběh mě nějak nebyl schopen vzít za srdce. Četla jsem opravdu dlouho a nebýt tak krátká, tak ji možná ani nedokončím...
Na druhou stranu musím pochválit jazyk, sem tam byly opravdu krásné pasáže.
Škoda.

14.02.2023 2 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Selekci zbožňuji, proto jsem se rozhodla přečíst si i jinou knihu od této autorky. Bohužel musím říct, že kvalit známé série nedosahuje. Čtivost, typická pro Kieru Cass, ovšem zůstává. Kahlen mi nebyla zrovna moc sympatická a ta milostná linka byla taková strašně prázdná a strojená. Nicméně téma (svět sirén) se mi líbilo, takže jako oddechovka je knížka fajn.

16.02.2019 3 z 5

Tokijský ghúl 5 Tokijský ghúl 5 Sui Išida (p)

Tento díl mi zezačátku přišel strašně chaotický, skákalo se sem a tam a já se prostě ztrácela... Naštěstí se to během čtení zlepšilo a konec už zase láká na díl další.

14.01.2019 4 z 5

Dánové mají hygge, Češi mají: poslední důvod, proč se nezabít Dánové mají hygge, Češi mají: poslední důvod, proč se nezabít Attilla Bič Boží (p)

Po všech možných fantasy knihách a detektivkách jsem už potřebovala něco jiného. Něco míň dramatického, něco lidského. A to tahle knížka krásně splnila. Bavila jsem se od začátku do konce, tenhle styl humoru je mi velmi blízký.

25.08.2018 4 z 5

Pochoutka Pochoutka Muriel Barbery

Tak to vypadá, že si budu, vzhledem k dalším komentářům, muset přečíst první autorčinu knihu – S elegancí ježka. Nechápu totiž ty negativní komentáře a nízké hodnocení. Knihu jsem tedy četla kvůli čtenářské výzvě, ale byla to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Naprosto unikátní styl psaní, do velmi jednoduchého tématu, jako je jídlo, jsou vloženy myšlenky o životě, o bytí. Brilantní a přitom krátká knížka.

18.05.2018 5 z 5

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Stejně jako první knížka toto byla parádní oddechovka na půl hodinky. Přišlo mi, že se autorka věnuje i trochu vážnějším tématům než dříve, ale to rozhodně není na škodu.

27.02.2018 5 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm Anthony Del Col

Hry mě příběhově baví, první kniha Renesance byla také dobrá (určitě si chci přečíst i další díly), ale tohle byla katastrofa. Absolutně neoriginální, nerozvedný a chaotický příběh, podivná hlavní hrdinka. Ve finále jsem byla ráda, že jsem to dočetla. Jednu hvězdu kniha dostává za zpracování – kresbu, ta se mi líbila hodně. A souhlasím s komentáři dole, že tvůrci by si měli uvědomit, že už je to mrtvé.

27.01.2018 1 z 5

Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

Seriál jsem nikdy neviděla, ale chtěla jsem. Když jsem zjistila, že předlohou je komiks, tak jsem se rozhodla spíš si ho přečíst, než na seriál koukat. A asi nějak nechápu, co na tom všichni vidí. Jo, je to komiks, čte se to samo. Nakreslené je to pěkně, vadí mi spíš příběh. Je to takové málo uvěřitelné. Hlavně to, že nám vlastně nikdo nevysvětlí, co se stalo. Ale jako nějaký nápad to má, oddechovka dobrá.

09.01.2018 3 z 5

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Drahokamy nastavily laťku pěkně vysoko, ale tato kniha i tak předčila má očekávání. Skvělý nápad, konečně opravdu sympatická hlavní hrdinka, božská čtivost a jako třešnička na dortu nádherná obálka. Už se nemůžu dočkat až se dostanu ke druhému dílu.

30.12.2017 5 z 5

Goth - Magická stránka temné kultury Goth - Magická stránka temné kultury Raven Digitalis

Nečekala jsem, že kniha bude takto čtivá. Líbilo se mi vysvětlování symbolů, rozdíly mezi typy gothů a spousta zajímavostí. Ale vadila mi absence hudby. Nějaká zmínka tam sem tam byla, ale myslím si, že by si zasloužila větší prostor. Naopak mi přišlo, že až moc kapitol se věnuje magii. Čekala jsem trochu něco jiného, ale i tak se mi knížka moc líbila, dala mi cenné informace příjemnou cestou a doporučuji jí určitě všem, co se o tohle téma zajímají – knížka vás rozhodně donutí se zamyslet.

24.12.2017 4 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Mohla bych říct, že tato kniha byla veskrze průměrná. Ne příliš uvěřitelná zápletka, něco tam bylo zbytečně, kniha je dost dlouhá. Ale ten konec! To byla fantazie! Pecka, naprostá pecka.

18.12.2017 4 z 5

Wales Wales Terry Deary

Tak to je snad první díl této série, který mě moc nebavil a zanechal ve mně spíše smíšené pocity. Na poměry DD moc letopočtů, moc jmen a málo dopisů, testů a komiksů. Jinak ale pořád čtivé a celkem zábavné.

26.10.2017 3 z 5

Dvě pravdy a lež Dvě pravdy a lež Sara Shepard

Před čtením tohoto dílu jsem se trochu bála, že to už nebude mít jiskru a čtivost. Ale nakonec mě knížku bavila stejně tak moc jako ostatní díly.

21.10.2017 5 z 5

Dublin Dublin Terry Deary

Další skvělá kniha z této báječné série.

15.10.2017 5 z 5

Upíři a vlkodlaci v českých zemích Upíři a vlkodlaci v českých zemích Vladimír Liška

Velmi čtivá a zajímavá knížka, akorát mě vůbec nezaujala kapitola o psychickém vampyrismu, která byla úplně navíc.

16.09.2017 4 z 5

Raubířské revoluce Raubířské revoluce Terry Deary

V sérii se určitě najdou i lepší díly, ale rozhodně skvělá knížka.

29.07.2017 5 z 5

Feng-Šuej v 10 lekcích Feng-Šuej v 10 lekcích Jane Butler-Biggs

Dobrá knížka, ale nechápu popis interiérů na rozmazaných (ba až abstraktních) akvarelech.

13.07.2017 4 z 5

Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Nevím co mám o této knize říci. Je taková o ničem, krátká, moc si z ní nezapamatujete. Jediné co mě skutečně velmi oslovilo byly hodiny výtvarky. Ale konec byl skutečně zajímavý a hrdinky mi bylo velmi líto.

13.07.2017 3 z 5

Poslední navěky Poslední navěky Soman Chainani

Celá kniha se dobře četla, víc mě bavily kapitoly se Sofií. Dokonalé zakončení dokonalé trilogie.

13.07.2017 5 z 5

Zrada Zrada Joelle Charbonneau

První díl jsem si zamilovala, ale bála jsem druhého – druhé díly série bývají většinou bohužel nejslabší... Nicméně to se zde nekonalo – byla jsem snad více nadšená než už prvníhu dílu. Zase spousta akce, napínavý děj i šokující překvapení. Už se nemohu dočkat třetího dílu.

07.07.2017 5 z 5