danipos komentáře u knih
Pro mně jednoznačně nejlepší ze série o Harrym ... nedokázala jsem se odtrhnout. Měla spád, napětí, i jsem si nečekaně poplakala, viz. kapitola 26, to mi Nesbo neměl dělat:(( ale jinak dokonalost sama, takto má podle mně vypadat dobrá detektivka.
Dokonale mně to vtáhlo do děje, začetla jsem se a nemohla přestat, skvělý čtenářský zážitek ... přesto bych ráda věděla, jak dopadly Sofie a Sugar, ten otevřený konec je jediná maličká vada na kráse.
Skvělá kniha, ale nečtěte ji prosím pokud máte zrovna depresi:) JKR je fenomenální vypravěčka, měla jsem pocit, že s lidmi v Pagfordu doslova žiji, dokázala jsem si představit kdo jak vypadá, jak se chová, postavy jsem zvládla naprosto v pohodě. Přesto .. je to těžce ze života a ten neobsahuje jen události radostné a přesně taková je i kniha. Konec byl na můj vkus trochu drsnější, ale za čtenářský zážitek musím dát čtyři hvězdy.
Výborný druhý díl:) proti prvnímu Zátiší výrazný posun, vyprávění mělo spád, postavy skvěle vykreslené, prostě jsem měla pocit, že tam s obyvateli té vesničky také bydlím. Byť jsem tentokrát pachatele uhádla (zcela výjimečně), tak na kvalitě knihy to nic neubralo. Rozhodně doporučuji těm, kdo mají rádi takovou tu starou detektivní školu.
Ze začátku jsem měla s knížkou trošku problém ... po všech těch výraznějších severských detektivkách mi přišla taková jalová, nemastná - neslaná. Nicméně postupně jsem tomu poklidnému venkovu přišla na chuť, přistoupila jsem na tempo knihy, inspektor mi byl velmi sympatický .. dost mi to připomínalo styl A. Christie. Takže po počátečních rozpacích nakonec spokojenost, určitě zkusím i Vražedný chlad, který mám půjčený k knihovny. Váhala jsem mezi 4 a 3 hvězdičkami, ideálně by bylo 3,5:) nakonec kvůli tomu rozvláčnému začátku za 3.
Je to dobře napsané, má to spád, přečetla jsem celkem rychle, ale .... takové nějaké nemastné, neslané - neurazí, nenadchne. Od Deavera jsem četla mnohem lepší, za mě bohužel tato jen 3*.
Pro mě osobně jedna ze slabších s Lincolnem, nějak mě nebavila ta čínská tematika, tentokrát mě nedokázal vtáhnout do děje tak, jako jsem to měla s jeho jinými knihami. Solidní detektivka, ne zas tak, že by to byla ztráta času, ale spíš lepší průměr, rozhodně jsem od něj četla mnohem lepší.
Skvělé čtení, doslova jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Má spád, překvapivé zápletky a je úžasné pozorovat souboj inteligence mezi Lincolnem a pachatelem. Pro mě osobně jedna z nejlepších z série s Lincolnem.
Tak tento příběh se četl skoro sám ... moc mi nešlo se odtrhnout:)) několikrát totální zvrat, když už to začínalo být skoro jasné, tak zase vše jinak ... tentokrát mě to opravdu hodně bavilo:)) miluji sérii s Lincolnem:)
Musím přiznat, že s touto knihou jsem se trápila a to se přitom považuji za velkou fanynku Lincolna Rhyma ... pro mě osobně ultranudný rozjezd, zápletka z řad tajných služeb a politiky mě vůbec nedokázala zaujmout ... skoro jsem už myslela, že knihu odložím a nedočtu, i když zatím jsem to nikdy neudělala. Naštěstí se to ve druhé třetině rozjelo a už jsem se chytla. Nicméně z dosud přečtených ze série s Lincolnem pro mě zatím nejslabší.
Dala jsem pět hvězdiček, ale zasloužila by si i víc. Z komentářů zde jsem pochopila, že nemám čekat happyend a přesto mě ten konec neuvěřitelně emočně rozložil, posledních snad 50 stránek jsem četla přes slzy. Silný příběh a i když jsem plakala společně s Lou pro její lásku, Willovo rozhodnutí jsem chápala, člověk jako on nemohl prostě jinak. Rozhodně je to kniha co stojí za přečtení a ještě pár dní vám z hlavy jen tak nezmizí, zážitky z ní budou ve vás pomalu doznívat.
Krásně zpracovaný příběh ... byla jsem ráda za pozitivní konec, nicméně ve mě trošku zůstala taková ta pachuť promarněných 40 let a že kdyby Jennifer reagovala jen maličko jinak a hlavně rychleji, i celý další její život by mohl být jiný. Ale ta doba, ve které Jen žila nejspíš ženám taková rozhodnutí příliš neumožňovala. Nicméně autorka psát umí, takže se to čte úplně samo, neměla jsem ani žádný problém s přeskakováním času v ději.
Je to klasický romantický román, ale ne pro všechny:) myslím, že pro mladé dívky a ženy zrovna není primárně určen, ale určitě ho pochopí ženy, které již mají se svým mužem pár let odžito:) mě osobně se kniha četla moc dobře, autor psát umí a některé momenty byly vysloveně dojemné. Kdo by si tuto knihu měl ale přečíst určitě, jsou právě muži, z nichž někteří berou po pár letech soužití svoji partnerku jako samozřejmost, mohli by se touto knihou nechat inspirovat.
Trošku jsem se té knížky bála, protože se Sestrou jsem celkem bojovala, minimálně do doby než knížka dostala spád, ale tohle je jiná káva .. čte se to skvěle od začátku, možná i tím, že jsem sama matka jsem se uměla do pocitů Grace dokonale vcítit a ten závěr? jedním slovem úžasný a i když jsem její rozhodnutí naprosto chápala, tak pár slziček upadlo ... ale vřele doporučuji.
Možná by to mohlo být i za pět hvězdiček, ale kvůli tomu nudnějšímu rozjezdu musím dát jenom čtyři. Tak zhruba do 130 stránky jsem s knížkou dost bojovala, nemohla se začíst, pak se to najednou změnilo, dostalo to spád a už jsem se nemohla odtrhnout. Rozhodně překvapivý závěr, určitě si přečtu i její další knihu V plamenech.
Celkem předvídatelný konec a nenáročný děj, přesto si čtyři hvězdičky zaslouží. Je to hezky napsané, dobře se to čte, takové pohodové letní čtení.
Já se musím přiznat, že pro mě to byla první kniha s Lincolnem a Amélií, ale určitě ne poslední:) styl autorova psaní mě nadchnul, kniha měla spád, ani chvíli jsem se nenudila, pro mě osobně překvapivý závěr. Takže se těším na další:))
Na detektivku poměrně rozvláčné a měla jsem trochu problém ji dočíst ... neurazí, nenadchne.
Je to typické dovolenkové čtení, zkušený čtenář od toho nemůže čekat žádné zázraky a přesto jsem byla mile překvapena, jak lehce jsem tu knížku přečetla. Zápletka jak z červené knihovny, konec předvídatelný, ale přesto ... občas možná člověk i chce trošku snít a přenést se do světa, který není tak úplně reálný a ten nádech erotična byl jen třešinka na dortu. Chápu, že se hodnocením 4* asi dotknu autorů, kterým jsem také dala 4* za mnohem hodnotnější četbu, ale cítím to tak. Pokaždé není nálada číst kvalitní náročnější román, někdy je třeba se i trochu zasnít a to tahle knížka umožňuje:))
Je to asi čtvrtá kniha od této autorky a zatím se mi jeví nejslabší. Ale přesto ... autorka psát umí, má výbornou slovní zásobu, takže jsem neměla žádný problém knihu dočíst. Doufám jen, že nějaká další od ní bude o trošku lepší:)))